Трябва да ядете яйца, за да сте в страхотна форма

...
Трябва да ядете яйца, за да сте в страхотна форма
Коментари Харесай

Чудните ползи на яйцата и яйчните черупки за здравето

Трябва да ядете яйца, с цел да сте в страхотна форма

Яйцата са същинска съкровищница от витамини и минерали, които се усвояват съвършено от организма, поучава

Учените са потвърдили, че яйцата не провокират повишение на равнищата на холестерола. Има обаче и противоположното мнение, че това не е доста здравословна храна. Не се опасявайте от тях! Достатъчно е да закусите едно яйце, с цел да осигурите на организма доста скъпи хранителни субстанции за деня. Съдържащите се в тях субстанции защищават сърцето, очите и други органи.

Ползи от черупките на яйцата

Отдавна в националната медицина са изгодите от яденето на яйчени черупки. Ето образци за ефикасни лекувания с черупки от яйца, които ще разрешат на човек да се радва на положително здраве.

Черупките оказват помощ на костите и ставите и ще компенсират недостига на микроелементи. Черупката на яйцата е скъп натурален източник на калций за хората. В допълнение към това - те изцяло се усвояват от човешкото тяло. Черупката съдържа и други скъпи за организма микроелементи – желязо, мед, флуор, цинк и силиций.

В допълнение към солидна доза калций, яйчената черупка съдържа стронций - химичен детайл, който се употребява сполучливо при лекуването на остеопороза в продължение на доста години. Това е дейно средство, защото освен предотвратява отслабването на костите, само че и форсира тяхната регенерация.

Учените са потвърдили, че съотношението на значимите за костите съставни елементи в яйцата е даже по-полезно, в сравнение с в медикаментите от аптеката. От своя страна, мембраната, облицоваща черупката на яйцето, е източник на хранителни субстанции, които възвръщат ставите, защото черупката е снабдител на хиалуронова киселина и колаген. Важно е да запомните, че лекуването с черупки не предизвиква никакви странични резултати и е 100% безвредно.

Защо да добавите яйца към менюто ли? За да премахнете неналичието на калций в организма, е задоволително всеки ден да добавяте прахуляк от 1/4 от черупката на яйцата към храната (например към кисело мляко или сандвич).

Как да приготвим яйчни черупки на прахуляк?

Накиснете черупките на пресни и измити яйца за няколко минути във вряща вода, след което ги подсушете и ги смелете в блендер.

Защо яйцата са по-здравословни от месото?

Яйцата могат да бъдат главен източник на протеин за хора, страдащи от болки в ставите. Те стопират пристъпите на така наречен подагра. За разлика от месото, яйцата не съдържат пурини, които предизвикват пристъпи на болежка. Подобряване на паметта, подсилване на сърцето, прекъсване на заболяванията.

Включването на яйца в диетата обезпечава на тялото доста потребни субстанции. Яйцата съдържат холин, той е този, който дава отговор за работата на доста телесни кафези, контролира функционалностите на мозъка и нервите. Учените удостоверяват, че диета, богата на това вещество, може да предотврати деменция. Холинът е нужен и за положителното действие на сърцето, понижава риска от развиване на съдови болести. От своя страна, съставният елемент, съдържащ се в яйцето, предотвратява натрупването на нездравословни холестеролни отлагания по стените на артериите.

Най-добри за мозъка и сърцето са рохки сварени яйца, те се сервират с добавка на зеленчуци, богати на антиоксиданти, като маруля.

Яйцата ще се погрижат за фигурата: те дейно понижават глада.

Искате ли да свалите няколко кг напролет? Просто яжте по две яйца заран и ще забравите за глада.

Яйцата освен са с ниско наличие на калории, само че и стабилизират концентрацията на захар, което предотвратява желанието за похапване сред храненията. Добавете ги към менюто: яйцата се употребяват най-добре за закуска, приготвени под формата на лек омлет.

Яйцата имат огромно количество протеин, което ги прави отлична храна за мускули. Което е изключително значимо по време на интервали на намаляване, тъй като предотвратява загубата на мускули. Унищожават вирусите и бактериите - защищават от грип. Яйцата са богати на съставки, които предотвратяват образуването на инфекции.

Затова постоянно включвайте в менюто си вкусотии като бъркани яйца или пък гювечета с яйца. Те са пълноценна храна за всеки ден.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР