Трябва да увеличим минималната заплата и да приемем учебниците да

...
Трябва да увеличим минималната заплата и да приемем учебниците да
Коментари Харесай

Веска Ненчева: Сега нямаше да има частично бедствено положение в карловските села, ако служебното правителство си беше свършило работата

Трябва да увеличим минималната заплата и да приемем учебниците да са безвъзмездни за учениците до 12-ти клас
„ Работата на доброволците и даренията компенсират работата на страната, само че това не може да продължи до безспир. За страдание, от през вчерашния ден стартира да лъсва безсилието на страната и институциите. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Веска Ненчева по отношение на наводнените през септември предходната година села в община Карлово, където в този момент е оповестено отчасти бедствено състояние.

В ефира на Bulgaria On Air тя сигнализира, че животът на хората още веднъж е заплашен. „ Затова би трябвало на нещата да се огледа доста съществено. Сега занапред още веднъж се включва почистването на коритото на реката в селата Богдан и Каравелово. Това е прелестно, само че тъй като трябваше да се чака пороя, а не се почисти по рано? “, попита Ненчева, която добави, че от три дни получава известия от хората в селата Богдан, Каравелово и Слатина, които се опасяват и търсят подпомагане.

„ Няма надзор на изразходваните средства. Ако те бяха правомерно разходвани, в този момент нямаше да има потребност да се афишира това състояние “, счита депутатът от левицата.

Веска Ненчева бе безапелационна, че ще продължи да слага казуса пред виновните институции и увери, че хората от бедстващите села няма да бъдат забравени.

Във връзка с отиващия си парламент и работа, която му остава да свърши, социалистката посочи: „ Трябва да увеличим минималната работна заплата и да приемем на второ четене безплатните учебници за децата от 1-ви до 12-ти клас. “ 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР