Трябва да уточня, че държавата е защитила държавния интерес. 3

...
Трябва да уточня, че държавата е защитила държавния интерес. 3
Коментари Харесай

Боил Банов няма да подава оставка, въпреки загубените две дела

Трябва да уточня, че страната е защитила държавния интерес. 3 години са се водили каузи с тази компания. Те, за жалост, са изгубени на двете инстанции, на които се води посредством доказателства, проучва се материала. Това разяснява пред Нова телевизия министърът на културата Боил Банов.
Припомняме, че откакто Министерство на културата пропусна последния период с цел да апелира правосъдното решение, с което бе отхвърлена претенцията му за наказателна клауза към изпълнителя на строителните действия по плана „ Античен културно-комуникационен комплекс „ Сердика ", с определение на Върховен касационен съд делото бе дефинитивно завършено. Определението на Върховен касационен съд от 4 ноември 2019 година е дефинитивно и не предстои на обжалване, а това значи, че Министерството на културата освен няма да получи 753 хиляди лева наказателна клауза за забавения ремонт на античния комплекс в центъра на София, само че би трябвало да заплати и над 73 хиляди лева разходи по делото, което се точи от 2017 година

Отиването на Върховен касационен съд на последната инстанция, то към този момент не води до разбор на това какво се слува, там се претендира вероятно в случай че нещо процедурата не е спазена, в случай че съда не е приел някакви доказателства и така нататък, тъй че то в някаква степен е официално. Държавният интерес е предпазен. Да, ние губим делата на двете инстанции. Това е въпрос към този момент на преценка на съда. Тази трета инстанция сама по себе си нямаше да промени нищо. Неотиването на нея за нас не е административна неточност, не е стеченеие на събитията. Проведе се сериозен дисцилинарен съвет в Министерството на културата. Снеха се показания. Направи се цялостен разбор на деловодната система. Дисциплинарният съвет твърдо смята, че има преднамереност в дейностите по необжалването и пропускането на периода. Смятаме, че това е преднамерено, предали сме всички материали на прокуратурата, която да предприеме нещо ", сподели още Банов.

" Това няма по какъв начин да е мотив за оставка. Един непрестанен напън инсинуиран няма по какъв начин да бъде мотив за оставка, има мотив за съществено следствие. Човек в фамилията си разчита на хората към него, на децата си, прави всичко допустимо те да порастват съществени жители, да имат упоритости, да са здравомислещи, да имат морал. Но не всеки път съумява, не всеки път във всичко. Аз твърдо имам вяра, че моят екип е доста сериозен, доста първокласен и последните 2,5 години го потвърждават. Това, че вътре има гнили ябълки, моята работа е да ги изведа от структурите на министерството, с цел да не вредят на българската просвета преди всичко, а след това на мен. Аз имам пояснение, знам всичко. Предали сме доказателствения материал, който сме събрали, и е доста забавен. Ще бъде забавно тяхното следствие. Атаката е една и съща от едно и също място. да вземем за пример в едно печатно издание има снимана една страхотна къща, но в действителност неповторима, и написа, че е на моята брачна половинка. Само дето не е нейната. Показаната къща е с ограда за 70 000, а на брачната половинка ми къщата е с телена ограда и е строена преди 40 години. Те са едни дребни деликатни разлики, дребни капки, които се наливат в обществото. Аз го пребивавам доста време, хубавото е, че привикнах и го одобрявам по-лесно. Хубавото е, че непримиримостта ми против сходни неща се е нараснала ", изясни Банов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР