„Трябва да сме реалисти - COVID още е настояще. Но

...
„Трябва да сме реалисти - COVID още е настояще. Но
Коментари Харесай

Представителят на СЗО за България: Има светлина в края на тунела

„ Трябва да сме реалисти - Коронавирус още е настояще. Но има светлина в края на тунела поради съществуването на ваксина. За страдание тунелът е дълъг ". Това съобщи за предаването „ Събуди се " лекар Скендер Сила - представител на СЗО за България.
„ Независимо от имунизациите, би трябвало да продължим с другите ограничения, до момента в който изградим имунитет на световно равнище ", счита още доктор Сила.
Той разяснява и фактът, че към момента няма задоволително ваксини, които да бъдат доставени на световно равнище.
„ Но производството беше ускорено и се надяваме през идващите месеци да се увеличи. За да могат всички страни по света да имат достъп до сигурни, ефикасни и качествени ваксини ", разяснява доктор Сила.
„ От началото на пандемията СЗО подчертава върху солидарността. Глобалната взаимност. И национално обединяване. Затова се зароди и концепцията да създадем по този начин наречения КОВАКС инструмент, с цел да снабдим света с ваксини на оптимална цена. Но богатите народи първи си осигуриха достъп до ваксина. Затова се надяваме КОВАКС да помогне страните с ниски и междинни приходи също да получат достъп до имунизациите, тъй като това е единствения метод да преборим пандемията. Никой не е предпазен, до момента в който всеки не е предпазен ", разяснява доктор Сила.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР