Трябва да си защитавате интересите, трябва да се борите за

...
Трябва да си защитавате интересите, трябва да се борите за
Коментари Харесай

Иван Гешев: Трябва да имаме нетърпимост към престъпността

Трябва да си защитавате ползите, би трябвало да се борите за тях, тъй като никой няма да ви ги даде, съобщи основният прокурор пред възпитаници в Перник

Трябва да имаме непоносимост към престъпността и тогава, когато се сблъскаме с нея – персонално или посредством наш непосредствен, би трябвало да си потърсим правата. Това сподели основният прокурор Иван Гешев на открит урок пред възпитаници от 10, 11 и 12 клас от Гимназията с преподаване на непознати езици „ Симеон Радев “ в Перник, оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата на своята фейсбук страница.

Откритият урок е част от акцията на съсловните организации на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите „ Правосъдие в бъдещето – прокурори и възпитаници приказват за право “. Лектори бяха трима прокурори от Районната прокуратура в Перник и ръководителят на Камарата на следователите в България Петко Петков.

По време на урока Гешев насочи апел към учениците да научат главните си права и отговорности, с цел да знаят по какъв начин да се пазят, при положение, че станат жертва на закононарушение.

Главният прокурор даде образец с възпитаник от Петрич, който откакто станал жертва на машинация, подал сигнал в прокуратурата, което довело до формиране на досъдебно произвеждане, като след това причинителите били открити, а парите на детето върнати.

„ Трябва да си защитавате ползите, би трябвало да се борите за тях, тъй като никой няма да ви ги даде. Трябва да защитавате освен вашите ползи, а да се обедините и да работите и за ползите на страната си. Бъдещето е във вашите ръце, в случай че осъзнаете, че би трябвало да сте дружно с всичките си разлики. Имате интерес да живеете дружно в по-добра страна “, посочи основният прокурор.

Той подчертава още и върху нуждата от взаимоотношение сред правоохранителните органи, част от които е и Министерство на вътрешните работи, с цел да бъдат опазени правата и ползите на жителите, като акцентира пред учениците, че с цел да имаме мощна страна, всички институции би трябвало да работят дружно.

Вчера, по време на визитата си в Перник, основният прокурор разяснява пред публицисти и обстановката с растящата престъпност и зачестилите случаи на експанзия в последните месеци в страната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР