Трябва да си върнем демокрацията. Не можем да я оставим

...
Трябва да си върнем демокрацията. Не можем да я оставим
Коментари Харесай

Цитат на деня: Не можем да оставим демокрацията на "Фейсбук" и "Снапчат"

" Трябва да си върнем демокрацията. Не можем да я оставим нито на " Facebook ", нито на " Снапчат ", нито на други. Трябва да си я върнем и да я подновим - обществото е за хората, не за технологиите. "

С тези думи еврокомисарят по въпросите на конкуренцията Маргрете Вестагер атакува американските софтуерни компании и политиките им към потребителите. На конференция в Лисабон тя ги упрекна, че подронват демокрацията и разрешават на " страна " и " алчността " да ги тласкат към държание, задушаващо коннкуренцията.

" Мотивите за нарушение на (правилата) за конкуренция са остарели като Адам и Ева, " сподели Вестагер, представена от " Файненшъл таймс ". " Става дума за лакомия. Страх. И когато съчетаете тези неща с власт, коктейлът, който получавате, е мощно токсичен. "

Според Вестагер компании като " Google ", " Facebook " и " Епъл " злоупотребяват с ситуацията си на пазара. По думите ѝ обаче Европа е друга от Съединени американски щати, защото съзира " рестриктивните мерки " на свободния пазар. " Искаме свободен пазар, само че разбираме парадокса на свободните пазари, на които от време на време би трябвало да се месим. Трябва да имаме вяра, че не (там) не работи законът на джунглата, а този на демокрацията. "

Миналия месец Еврокомисията изиска от " Амазон " да върне 250 милиона евро в Люксембург поради нерегламентирана държавна помощ и настоя Ирландия да прибере 13 милиарда евро налози, които дължи " Епъл ". В различен случай антимонополният регулатор на комисията отсъди, че " Google " би трябвало да заплати рекордна санкция в размер на 2.4 милиона евро поради корист с господстващо състояние.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР