Трябва да се проверява здравният статус на чужденците, които идват

...
Трябва да се проверява здравният статус на чужденците, които идват
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Гастарбайтерите у нас носят риск за разпространение на зарази


Трябва да се ревизира здравният статус на чужденците, които идват да работят краткотрайно в България, тъй като могат да пренесат заразни заболявания, съобщи пред „ Фокус” шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания и епидемиолог проф. доктор Тодор Кантарджиев.

Проф. Кантарджиев съобщи, че в област Бургас има регистрирани няколко случая на импорт на морбили от жители на страни с ниско имунизационно покритие.

„ Първо заболяха две украинки, едната при започване на работа в туристическия бизнес в България. Един месец по-късно заболя едно дете от Русия, след идването и започването на неговата отмора в България, което подсказва, че то е било инфектирано в Русия, а преди месец и половина е болен един млад мъж, който също не е от България и беше инфектиран преди да стартира работа тук “, означи епидемиологът.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания добави, че през лятото би трябвало да се внимава с комарите и да се вземат ограничения, тъй като те придвижват заразни заболявания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР