Трябва да се прегледат архитектурния проект на обекта. Ако има

...
Трябва да се прегледат архитектурния проект на обекта. Ако има
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Председателят на КПКОНПИ е премълчал за терасата, за да избегне неудобни въпроси

Трябва да се прегледат архитектурния план на обекта. Ако има изход на терасата единствено от този апартамент мъчно може да се приказва за обща благосъстоятелност. Това съобщи някогашният вътрешен министър и сегашен юрист Емануил Йорданов в ефира на БТВ.

Думите му са във връзка жилището на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, откакто стана ясно, че е ипотекирал в банка част от жилището си, за която е безапелационен, че не е негова благосъстоятелност. По думите на Йорданов все още на основаване на закона сходни проблеми не са съществували.

„ При един възможен правосъден спор може да се стигне до извода, че това е обща част. Как е осъществен този обект е различен въпрос “, уточни Йорданов.

„ В нотариалния акт се вписват данъчните оценки. Когато бях депутат се одобри изменение в закона и те бяха повишени “, напомни юристът.

„ Няма по какъв начин терасата да се отдели от съответния апартамент. Когато пристигна ден, банката да продава жилището, тя ще го направи дружно с терасата “, акцентира Емануил Йорданов.

Той позволи, че ръководителят на КПКОНПИ е премълчал за терасата, с цел да избегне неуместни въпроси. На въпрос кой би трябвало да ревизира Пламен Георгиев за това дали има разминаване в нотариалния му акт, Йорданов съобщи: „ Зам.-председателя би трябвало да свика съвещание, да се уведоми Народно събрание и да се вземат ограничения. Действащият вид на закона е доста неприятен, по тази причина да не се зареждаме с оптимизъм. Прокуратурата е в правото си да ревизира, когато има подозрения за нередности “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР