Трябва да се помни, че именно върху съветския народ падна

...
Трябва да се помни, че именно върху съветския народ падна
Коментари Харесай

Путин: Винаги ще помним, че съветският народ смаза нацизма


Трябва да се помни, че точно върху руския народ падна главната тежест в битката против нацизма. Това бе посланието на съветски президент Владимир Путин в тържественото му слово на Парада на успеха на Червия площад през днешния ден. Парадът трябваше да бъде на 9 май, само че бе отсрочен поради епидемията от ковид.

Путин акцентира, че никой не би могъл да си показа бъдещето на света, в случай че Червената войска не бе го защитила. Нейните бойци не се нуждаеха от война, нито от други страни, нито от популярност, нито от чест. Те се стремяха да довършат врага, да завоюват и да се върнат вкъщи. И заплатиха незаменима цена за свободата на Европа, акцентира съветският водач.

Винаги ще помним, че руският народ смаза нацизма, сподели президентът. Той обърна внимание на обстоятелството, че това са „ милиони хора от разнообразни националности от всички републики на Съветския съюз “. Отпред и откъм гърба, в партизански отряди и в конспиративност – те се биеха и работеха съгласно законите за смелост и единение, защитавайки земята си, съобщи съветският водач. Те освободиха европейските страни от нашествениците, сложиха завършек на ужасната покруса на Холокоста, избавиха немския народ от нацизма, от неговата смъртоносна идеология, изброи той.

Путин напомни също, чепрез 1945 година над 80% от въоръжените сили на Германия и нейните спътници са били съсредоточени против Съюз на съветските социалистически републики.Но тази безмилостна армада се оказа безсилна преди единството на руските граждан, добави президентът. Нашият народ съумя да преодолее ужасното, тоталното зло, безапелационен бе той.

Президентът сподели още, че Русия е отворена за разговор и съдействие за основаване на обща система за сигурност.

Според него единствено дружно страните могат да защитят света „ от нови рискови закани “.

Русия в никакъв случай няма да не помни приноса на съдружниците на Съюз на съветските социалистически републики в антихитлеристката коалиция и всички борци против нацизма, съобщи съветският президент. Победата във Великата отечествена война през 1945 година дефинира бъдещето на планетата за десетилетия напред. Поздравявам ви със 75-годишнината от Победата във Втората международна война, сподели Путин, обръщайки се към участниците в парада. Победата, която дефинира бъдещето на планетата за десетилетия напред и вечно остана в историята като най-грандиозна по своя мащаб, значителност и духовна, морална висота.

Руският президент приключи речта си със: “Слава на поколението, победило нацизма! Слава на героите от Втората международна война! Ура!”.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР