Трябва да работим по мотивацията на гражданите да продължат да

...
Трябва да работим по мотивацията на гражданите да продължат да
Коментари Харесай

Кунчев: В края на април ще има свободен избор на ваксини


" Трябва да работим по мотивацията на жителите да продължат да желаят да се ваксинират, с цел да реализираме тези 70%, които ще ни обезпечат успокоение като общество ".

Следващите два месеца главната ни задача е да върви имунизационният развой през всички канали, акцентира той и добави, че през втората половина на април ще получим и еднодозовата ваксина на " Джонсън&Джонсън “, която е по-лесна за потребление, защото не изисква предпазване при толкоз ниски температури.

Утре се чакат 151 000 дози от производителя " АстраЗенека “. Изключително оптимистични сме за темпа на имунизация, разяснява още министър Ангелов.

Днес у нас дойдоха 51 600 дози от имунизацията против Covid-19 на производителя " Модерна ". 

Ще бъдат отворени местата, които не крият риск, сподели Ангел Кунчев във връзка идното отпадане на някои противоепидемични ограничения от 1 април. По думите му към милион, милион и половина българи към този момент имат имунитет:

" Това е към момента малко, с цел да се отрази на епидемиологичния развой като цяло, само че е задоволително огромна численост, с цел да докара до понижаване на темпа на повишаване, което и следим през последната седмица. Така че продължаваме доста деликатно да търсим салдото и, в случай че забелязвате, отваряме това, което не крие риск – заведенията – единствено откритите пространства, фитнеси, спортни зали, танцови, там където хората могат да намерят някакъв отдушник от безкрайната отмалялост от всички ограничения, които към този момент година търпят “.

Доц. Кунчев предизвести, че ново стягане на ограниченията е допустимо, в случай че заболеваемостта от Covid-19 още веднъж стартира да се покачва. По думите му това сега е преодоляно и се върви към плато.

На национално равнище броят на приетите в болница стартира да понижава, регистрираха здравните управляващи. В две трети от областите в страната няма проблем с леглата и натоварването в лечебните заведения, уточни още доцент Кунчев:

" Да, натискът сега е по-голям, само че опцията на системата да го поеме е още по-голяма “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР