“Трябва да припомни, че февруари месец двамата (б.р. Георги Георгиев

...
“Трябва да припомни, че февруари месец двамата (б.р. Георги Георгиев
Коментари Харесай

Адв. Добрев, “БОЕЦ” пред ФАКТИ: У нас здравеопазването е истински ад

“Трябва да напомни, че февруари месец двамата (б.р. Георги Георгиев от “БОЕЦ” и брачната половинка му Мариела) претърпяха тежка интервенция. Без да преекспонираме, само че те са особени клиенти в болничното заведение - трансплантация на бъбрек, от там потегля големият проблем. В МБАЛ “Света Петка” във Видин няма невролог. Това е казусът. Тоест лекуването, което оферират там няма експерт, който да го съобрази с техния характерен здравословен статус”.

Това сподели юрист Камен Добрев от съдружие “БОЕЦ” пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ .

“Георги беше признат в сряда, два дни по-късно и Мариела. Още в петък от управлението на болничното заведение във Видин са търсели способи тя да бъде трансферирана в София тъкмо затова, тъй като тя има един единствен бъбрек и той също. Неуспешни са били тези опити, след което в рамките от петък до неделя всички ние - близки, другари, се опитвахме по едни или други канали да уговорим неговото превозване в друго болнично заведение. За страдание в България болничните заведения, които могат да предложат такива експерти не са доста. Специалистите са в София”, роман юрист Добрев.

Лили Маринкова изясни, че няма място, в което да открием информация къде има свободни кревати. “По никакъв метод. В момента опазването на здравето и методът, по който се търсят кревати за болните е тъкмо подобен - посредством връзки и познанства”, отговори юристът.

“Това, което ние не искахме да даваме е публичност тъкмо тъй като чакахме такава реакция, само че в края на краищата се принудихме. Впрочем осигурихме коли за спешна помощ, осигурихме даже и вертолет. Неговото положение беше в действителност сериозно. Надявам се беше, тъй като това, което узнавам е, че са нормализирани и двамата. Сатурацията му беше под 74, не зная дали на медицински приказва нещо, само че той беше напълно подвластен от кислородната маска.

Беше жизненоважно да бъде изместен в болнично заведение, в което могат да се оферират съответни грижи. Тези експерти са единствено и само, съгласно мен, в София. Още повече, че Мариела е клиент на Александровска болница във връзка на трансплантацията. Болничните заведения за “Пирогов”, “Александровска”, ВМА и “Лозенец”. Не са толкоз доста. Беше говорено със експерти от “Александровска” - доктор Куманова, с професор Балтов от “Пирогов”. Истински благодарности на всички медицински експерти и от Видин, и от София, всички хора, които се отзоваха в рамките от петък до неделя”, сподели още юрист Камен Добрев.

“В последна сметка беше уговорено тяхното пренасяне от Видин надлежно в “Александровска” и в “Пирогов’. След това се взе решение - не знам, споделям напълно съществено, тъй като съм участник във всички тези опити те да бъдат превозени, не мога да кажа с кого е разговаряно за преместването на Георги във ВМА, а на Мариела в “Лозенец”. Наистина не мога. Само знам, че от хората, които аз познавам никой не е звънял на Мутафчийски, тъй като се злоупотребява. Но и Мутафчийски да се е намесил, прощавайте - ВМА не е на Мутафчийски, нито автомагистралите са на Бойко Борисов”, описа юрист Добрев.

На въпроса имат ли правото съперниците на властта да се лекуват в най-реномираните български клиники, той отговори: “Всеки български жител има правото да се лекува”. Адвокат Добрев сподели още, че сега точно тезата, че съперниците на властта би трябвало да тънат в немара се застъпва от проправителствените медии, само че освен. “Агенция “Пик” и Недялко Недялков няма по какъв начин да ни изненадат. Изненадват ни обаче близки хора, които сме смятали за наши другари, които сега ни нападат с безусловно погрешни изказвания, че във времето не сме вярвали във вируса. Това безусловно не е правилно. Категорично не е правилно, че сме изгаряли маски. Други хора горяха маски, ние не сме го правили. Впрочем на всяка наша демонстрация, на която ние сме уредници, ние сме предоставяли дезинфектанти и маски на участниците”, сподели юрист Добрев.

Със злонамереното държание, съгласно него, се споделя в действителност, че “трябва да се молим на властта”. “Трябва да се молим на властта да даде държавните запаси, с цел да се лекува този или оня и те избират кой къде да се лекува. Това е проблемът”, сподели юристът.

“Какво очаквате - откакто той (б.р. Георги Георгиев) в този момент се лекува във ВМА, ние внезапно да излезем и да кажем, че всичко в опазването на здравето е мед и масло? Не, в противен случай. Тези два дни ние за следващ път от персонално качество, от първо лице се убедихме, че у нас опазването на здравето е същински пъкъл. Във Видин даже не могат да интубират болните”, сподели юрист Добрев в края на диалога.

Целия диалог на Лили Маринкова с юрист Камен Добрев можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР