Трябва да приключи докладът на Световната банка и тогава се

...
Трябва да приключи докладът на Световната банка и тогава се
Коментари Харесай

Цените на уикенд винетката и ТОЛ таксите завидсят от Световната банка

Трябва да завърши отчетът на Световната банка и тогава се чака да се реши каква би била цената на уикенд винетката и ТОЛ таксите. Това съобщи Станислав Иванов от Комисията по превоз в ефира на Нова.

Очаква се уикенд винетките да обзет дните петък, събота и неделя.

На въпрос чака ли се въвеждане на еднодневни винетки в България, Иванов отговори, че подобен вид винетки няма на никое място в Европа. По думите му тя би могла да бъде несъпоставима със седмичната винетка, тъй като разноските, които се вършат по издаването и разпространението на винетки са надалеч по-големи.

ТОЛ таксите, означи Иванов, ще обзет автомагистралите, както и първи, втори и трети клас пътища. Той уточни, че сега един директно преминаващ камион през България заплаща 12 евро, а в Европа заплащат от 60 евро нагоре. ТОЛ таксите ще обиден само тежкотоварните камиони и рейсовете и по никакъв метод няма да се касаят до леките коли, увери Иванов.

Останалите коли под 3.5 тона ще продължат да употребяват електронна винетка, а товарните камиони над 3.5 ще заплащат ТОЛ такса. Който има винетка, би могъл умерено да пътува по пътищата, успокои той.

На въпрос какво би могла да свърши Комисията по превоз в Народното събрание по отношение на настояванията на Николай Колев - Босия, той означи, че всички народни представители в Народното събрание са обезпокоени за живота и здравето на Колев и персонално всички са го помолили да приключи митинга си.

Иванов напомни сигналите на Босия и уточни, че от Комисията нямало какво да създадат по отношение на неговите претенции. Той увери, че Комисията по превоз работи и се бори против действителни дейности на корумпирани чиновници.

Припомняме, на 12 юни Николай Колев - Босия разгласи, че стартира безсрочна гладна стачка в символ на митинг против това, че уволнени за корупция чиновници на Изпълнителната организация " Автомобилна администрация " са възобновени на работа. Той предприе крайната мярка, откакто предходните му опити да притегли вниманието на институциите и на жителите към казуса не дадоха резултат.

Николай Колев-Босия е в гладна стачка към този момент близо 40 дни. Той стачкува всекидневно. През миналите почивни дни Босия остана в дома си, с цел да стабилизира здравословното си положение.

Колев е към този момент с инвалиден стол, защото изтощението не му разрешава да върви.

На 5 юли президентът Румен Радев се обърна към Босия с апел да приключи гладната си стачка. " Корупцията в никакъв случай няма да бъде преборена с бездейност и примирие, тя изисква гражданска готовност и честност, за която Вие давате образец. Съзнавайки това, Ви апелирам да прекратите Вашата гладна стачка, която съумя да притегли вниманието на обществото към казуса. Сега на ход са институциите. България има потребност от Вас ", написа президентът в обществената мрежа Фейсбук. Това обаче не възпря Босия да продължи гладната си стачка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР