Трябва да предприемем спешни действия, за да сме сигурни, че

...
Трябва да предприемем спешни действия, за да сме сигурни, че
Коментари Харесай

Международната атомна агенция: Украинските АЕЦ са изложени на опасност

" Трябва да предприемем незабавни дейности, с цел да сме сигурни, че те могат да продължат да работят безвредно и несъмнено и да понижим риска от нуклеарна повреда, която може да има тежки последствия за здравето и околната среда както в Украйна, по този начин и отвън нея ", уточни той.

В рамките на визитата си Гроси ще инспектира една от атомните електроцентрали в страната. Украйна има една от най-големите стратегии за нуклеарна сила в Европа с 15 реактора в четири нуклеарни централи, които създават съвсем половината от електрическата енергия в страната, съгласно Световната нуклеарна асоциация.

От началото на нашествието съветските сили са поели контрола над площадката в Чернобил и над централата в Запорожие, написа още Plovdiv24.bg.

" Не можем да си позволим да губим повече време. Този спор към този момент предизвиква невъобразимо човешко страдалчество и опустошения. Експертизата и опциите на МААЕ са нужни, с цел да се предотврати опцията той да докара и до нуклеарна повреда ", сподели Гроси.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР