Трябва да отбележим, че България е парламентарна република. Решенията и

...
Трябва да отбележим, че България е парламентарна република. Решенията и
Коментари Харесай

Премиерът: Кадровите назначения съгласуваме с Мария Габриел, тя ги обсъжда с хора от ГЕРБ

Трябва да отбележим, че България е парламентарна република. Решенията и тяхното осъществяване зависят на първо място от Народното събрание и излъченото постоянно държавно управление.

Така министър председателят Николай Денков отговори на президента Румен Радев, който уточни, че „ курсът на новото държавно управление тласка България към войната ”, написа Факти.бг.

„ Войната е там, където е. Има една единствена гаранция за отбрана на България и това е нейното присъединяване в Северноатлантическия пакт. Държави, които не са членове на този пакт, имат съществени проблеми. Затова ние прецизно би трябвало да съблюдаваме всички условия, които следват от това присъединяване, тъй като тя няма различен по-добър поръчител за своята сигурност ”, съобщи министър-председателят.

Денков уточни, че служебното държавно управление на Радев също е изпращало военна помощ. „ Министър Тагарев няколко пъти изясни, че това, което приготвяме, е сходно на пакетите, които бяха изпратени по времето на служебното държавно управление. Всичко е една медийна офанзива, която няма нищо общо със същината ”, акцентира министър председателят.

„ В първите дни на този парламент първото нещо беше да подготвим законодателна стратегия с 20 законопроекта. Истинската причина за напрежението през днешния ден е това, че след промяната на Гешев със Сарафов, имаме внезапно отклоняване от признатата законодателна стратегия ”, разясни министър председателят, който се надява пристрастеностите да се успокоят.

По думите му обясненията, че има проблем с кадровите назначения не са правилни. „ Когато обсъждаме зам.-министрите, също ги обсъждаме с Мария Габриел. Всички те са съгласувани с нея. Тя разисква с хората от ГЕРБ. Но никой няма право да каже, че ГЕРБ не взе участие в този развой. Ако не участваше, тези зам.-министри щяха да бъдат назначени още преди две седмици ”, добави Денков.

„ Ако търсим смяна на правосъдната система, няма по какъв начин да сложим лица, които са от най-близкото обграждане на Иван Гешев и да чакаме нещо друго. Винаги сме казвали, че би трябвало законите да се трансформират, говорихме и за конституционни промени. Изведнъж се оказа, че целият този проект сега е „ на трупчета ”, съобщи още министър председателят.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР