Трябва да олекотим учебното съдържание откъм термини. Трябва да помислим

...
Трябва да олекотим учебното съдържание откъм термини. Трябва да помислим
Коментари Харесай

Асен Александров: Трябва да олекотим учебното съдържание откъм термини


Трябва да олекотим образователното наличие откъм термини. Трябва да помислим дали някои познания са ни необхидими. Това сподели ръководителят на Сдружението на шефовете в междинното обучение Асен Александров в предаването " Тази заран " по bTV.

Според него концепцията за образование на две скорости и с разнообразни учебници не е чак толкоз екзотична.

„ Съдържанието би трябвало да е по-леко, тематиките да са по-лесни и непотребната информация да бъде съкратена “, счита Александров.

Според Александров не става въпрос за типове учебници, а да се учи по два учебника. И добави, че съгласно него е добра концепция да има два учебника по осведомителни технологии, тъй като в някои класове се вижда разликата. 

Трябва да има образователни пособия. Учителят самичък ли да ги измисля. 1/3 от учениците са на приблизително равнище, 1/3 под междинното равнище, а 1/3 над него. Учителят преподава на приблизително нереално равнище. Тези, които знаят им е скучно, тези, които не знаят нищо не схващат, означи още той. 

„ Има разнообразни способи, по които може да се направи образованието на две скорости. В множеството страни се разделят на паралелки “, сподели Александров.

По думите му доста от учениците се отхвърлят от математиката още в пети и шести клас, тъй като им се коства прекомерно сложна.

Подобно образование би дало късмет на тези деца да се преориентират в нещо, което им е по-лесно.

Живеем във време, в което информацията не е такава полезност, каквато е била. Сега е значимо сериозното мсилене. Трябва да променим термините, тъй че да бъдта по-лесно разбираеми, непотребната информация трявба да бъде съкратена, уточни още Александров. 

Той разяснява и нарастването на учителските заплати с 12.3%. 

Увеличението на парите в никакъв случай не е задоволително. Правителството се грижи за учителите, уповавам се да продължат с този ритъм. Идеята е учителските заплаи да бдат 125%, т.е. 25% над междинните за страната, означи още Асен Александров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР