Трябва да направим някои уточнения и да разсеем някои неистини

...
Трябва да направим някои уточнения и да разсеем някои неистини
Коментари Харесай

Зам.-директорът на СДВР: По фейсбук ли да следим къде ще има блокади? Не може да обвинявате МВР!

Трябва да създадем някои разяснения и да разсеем някои лъжи по отношение на митингите. Трябва да кажа кое е законно и кое не е. Обществото е склонно, чувайки нещо от микрофона на трибуната, да одобряват, че нещо е истина, а то не е. "Гражданско непокорство " в Конституцията няма. Меко казано лъжи са изказванията, че отсам жители могат да пречат на други жители. Това сподели зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. ком. Антон Златанов.

По думите му всеки има право на демонстрации, само че по законовоустановения ред. У нас режимът не е позволителен, а осведомителен. Трябва да има заявление за митинга.

"Именно и аз също се нервирам за моменти, в които ни упрекват в принуждение. Тактиките на полицията е задоволително толерантна. Това го вършим за всички, не се стремим да пазим която и да е партия. Ние запазване гражданския ред ", разяснява Антон Златанов.

"Кой да допусне съзнателно подобен конфликт? Протестът не стартира нито в 21, нито в 22 ч., а към 16-18. В тези 40 дни имаше "изненади ", които ги разбираме от фейсбук. При всяко изненадващо блокиране на придвижването, постоянно в клопката сред блокажа остават десетки коли. На прилежащите кръстовища по улица "Иван Асенов ", на "Черковна ", Телевизионната кула, първо там се слагат служители на реда да отбиват придвижването ", съобщи по тематиката с напрежението на бул. "Ситняково " преди няколко вечери.

Гл. комисар Златанов увери, че Министерство на вътрешните работи е пристигнало на мястото на "грозната сцена " в точния момент. Не е имало авансово заявление, че там ще има обсада. Златанов сподели, че от трибуната уредниците на митинга споделят едно, само че не постоянно тълпата последва заръката.

"Един ден има, различен ден няма (блокада, бел. ред.) Ние сме извънредно натоварени по ежедневната ни активност. Всеки ден има действен началник, който взима решения дневно. Считам, че не би трябвало да се упреква Министерство на вътрешните работи. При пораждане на произшествия реагираме. Палатковия лагер на "Орлов мост " за мен е противозаконен ", сподели Антон Златанов.

За конфликта на "Ситняково " той разяснява още учудването си за какво в един миг единствено тази кола е била останала в блокадата, а другите са се измъкнали.

"Нямаше полиция и ние за това счупихме колата на гражданката. Абсолютно несъстоятелна теза! ", реагира остро ст. ком. Златанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР