Трябва да има справедливи правила на пазара във всички 28

...
Трябва да има справедливи правила на пазара във всички 28
Коментари Харесай

Андрюкайтис: Изработва се кодекс за храните, който да се прилага в целия ЕС

Трябва да има обективни правила на пазара във всички 28 страни от Европейския съюз, сподели европейският комисар по опазването на здравето и сигурността на храните Витянис Андрюкайтис в " Денят стартира ".

Той призна, че има двоен стандарт, както при качеството, по този начин и в цените на продуктите в обособените страни. Това се дължи освен на производителите, само че и на локалните стопански условия, налозите и акцизите, налагани от държавните управления. В момента се създава кодекс за храните, който да се ползва в цялата общественост.
Витянис Андрюкайтис, еврокомисар по опазване на здравето и сигурност на храните: Трябва изискванията да са обективни, да са обективни и ние предлагаме този нов кодекс за държание за всички 28 страни членки. Имаме опция да дадем повече пълномощия на институциите, които се занимават с качеството, да се оправят с тези тематики. Но е нужен един публичен спор. И да е ясно, че и в България, и в Германия, и в Литва се работи по тези въпроси, тъй като е належащо конкуренцията да е обективна и единният пазар да се управлява от обективни правила. И доста въпроси би трябвало да бъдат решени.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР