Трябва да има правителство, но не на всяка цена –

...
Трябва да има правителство, но не на всяка цена –
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Цената, която не може да платим, за да има правителство, е геополитическата ни ориентация

Трябва да има държавно управление, само че не непременно – цената, която не трябва да плащаме, е смяна в геополитическата ориентировка на България.  Това съобщи пред бТВ заместник-председателят на Народно събрание Йордан Цонев.  

Той акцентира, че гласоподавателите желаят да има държавно управление и дефинира като несъстоятелни изказванията на някои партии, че няма да работят за това, тъй като „ по този начин желаят гласоподавателите “.

По думите му, гласоподавателите са създали ГЕРБ първа политическа мощ точно поради упованието, че партията ще бъде дирек, към който ще се води разговор и ще се образува държавно управление. Според него ГЕРБ даже не се държат задоволително внезапно и изрично като първа политическа мощ.

Цонев прикани партиите да загърбят партийния си нарцисизъм и да правят отстъпка от позицията всичко или нищо – „ желая цялата власт с съдружни сътрудници, които одобрявам “.    

Той акцентира, че от Движение за права и свободи са подготвени да дадат поддръжка единствено обществено и няма да дадат непоискана поддръжка.

Зам.-председателят на Народно събрание е безапелационен, че страната ни би трябвало да се готви за еврозоната.

Той акцентира, че рискът идва не толкоз от самия бюджетен недостиг, а от това, че евентуалните кредитори към този момент не желаят да финансират недостига ни – даже българските банки към този момент отхвърлят, и има заплаха да изпаднем в ликвидна рецесия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР