Трябва да има конституционни промени със или без Мицкоски. Няма

...
Трябва да има конституционни промени със или без Мицкоски. Няма
Коментари Харесай

Османи: Ако Мицкоски поиска да бъде премиер в правителство до избори и на това сме готови, но той влезе в опасна игра

Трябва да има конституционни промени със или без Мицкоски. Няма да пропуснем този исторически късмет за напредъка на страната. Мицкоски се оказа некомпетентен политик. Той изпраща неприятно обръщение към сътрудниците от Европейски Съюз, че с българите в (Република Северна) Македония ще се отнасяме като към равноправни жители, чак когато влезем в Европейски Съюз. Това не е положително обръщение ", сподели министърът на външните работи на Република Северна Македония и представител на ДСИ Буяр Османи в изявление на албански за ТВ 21.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 1040
Османи добави, че изискването на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ да влезе в държавно управление, от което ДСИ няма бъде част, го е изненадало и се е обадил на водача на ДСИ Али Ахмети, който бил на среща и не бил осведомен с изказването на ръководителя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски след лидерското съвещание на 7 юни с ръководителя на СДСМ и министър председател на Република Северна Македония Димитър Ковачевски.

" Казах му, че Мицкоски приема конституционните промени, само че има едно изискване – ДСИ да бъде отвън държавното управление. Ахмети се засмя и съобщи: " одобряваме незабавно ". И това е обикновено, тъй като от месеци работим страната да върви напред. Бяхме сюрпризирани, когато след всички митинги чухме, че Мицкоски промени мнението си. Честно казано той потвърди, че е политик от 3-та или 4-та лига, който гледа на политиката като на игра с кибрит и не допуска, че пред него стои Али Ахмети, който не гледа на политиката като на игра. Али Ахмети е посветил целия си живот на напредъка на страната в Европейски Съюз ", изясни Османи пред ТВ 21.

По думите му ръководителят на опозиционната партия " си играе със ориста на жителите ". 

" Ако Мицкоски напълно слага интереса на партията си над ориста на хората, тогава ще се откри различно решение. Каква е другата опция? Не знам, ще забележим, само че си мисля, че хората лека бавно ще си кажат, че той няма мнение по този въпрос. Ще забележим, само че мисля, че той влезе в рискова игра “, продължи Османи.

Според него когато ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ споделя, че желае държавно управление без ДСИ, той има поради държавно управление без албанци и прецизира, че ДСИ има постоянна съгласуваност с Алианс за албанците, които също са подготвени да изоставен държавното управление.

" Аз съм малко по-информиран поради позицията си на министър на външните работи. Знам, че в този момент е време за огромни и съществени взаимни отстъпки за напредъка на страната. Сега се вършат отстъпки за положителното на всички. Ако Мицкоски изиска позицията министър-председател до изборите подготвени сме и за това. Времената са исторически и по тази причина сме подготвени за компромис, който води до решение. Преценихме, че си коства да пожертваме нашите държавни и партийни ползи, с цел да позволим подобен исторически развой, който съгласно нашата информация няма да се повтори през идващите десетилетия ", добави Османи.

 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР