Трябва да бъдат направени законодателни промени, така че да бъде

...
Трябва да бъдат направени законодателни промени, така че да бъде
Коментари Харесай

Явор Колев: Трябва да бъде създаден регистър на педофилите

Трябва да бъдат направени законодателни промени, тъй че да бъде основан указател на педофилите, тъй като сходни хора, откакто излежат присъда за подобен вид закононарушения, органите на реда не знаят къде работят и какво вършат . В другите страни това се следи и е категорично вписано къде работят, с цел да не може да не престават да експлоатират полово деца.

Това мнение изрази началникът на отдел „ Компютърни закононарушения ” към ГДБОП- Министерство на вътрешните работи Явор Колев на родителската среща „ От нас зависи ”, съобщи БГНЕС.



Децата сред 8 и 14 години са най-застрашената група консуматори в интернет пространството п
оради нежната си възраст и липса на житейски опит. Най-често виртуалното блудничество, половото изнудване, разпространяването на материали със полова употреба, а даже и кибер-тормоз, са свързани с деца, живеещи в проблематична фамилна среда, с един родител или пък в семейство, в което има липса на надзор и заинтригуваност от родителите за това какво се случва с техните деца, до момента в който са пред компютъра. Фактът, че родителят е в прилежащата стая, а детето е на компютъра, не значи, че то е предпазено, съобщи Колев.
 дете компютър ThinkStock/Getty Images


Според Колев преди е имало към 200 уеб страницата за запознанства, където педофилите са „ върлували ”, до момента в който в този момент т ехните съществени канали са: Фейсбук, Youtube, Snapchat, Viber, jivotnoto.com и прочие Педофилът е един от нас, хора, които имат положително обучение, добър метод на живот и нормално се стремят да работят специалност, която е обвързвана с деца, заяви началникът на отдел „ Киберпрестъпления ”.

Според него педофилите към този момент не са единствено така наречен „ просто гледащи ”, а и производители на порнографско наличие с деца, онлайн груминг и сексторшън, по тази причина и родителите би трябвало да вземат дейна роля в процеса на цифрово ограмотяване.

Колев, заяви също по този начин, че тази седмица са заловили двама души от Дупница за педофилия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР