Столичанин, спечелил 1 млн. от търкащите билетчета от лотарията на

...
Столичанин, спечелил 1 млн. от търкащите билетчета от лотарията на
Коментари Харесай

Милионер от лотарията на Божков не успя да осъди парламента за неизплатените 760 хил. лв.

Столичанин, спечелил 1 млн. от " търкащите " билетчета от лотарията на Васил Божков, съди Народното събрание за неизплатената част от облагата си - 760 хиляди лева след лишаване на лиценза на хазартния оператор. Мъжът загуби на първа инстанция делото, преди дни стана ясно, че го губи и на втора, само че има опция да апелира пред Върховен касационен съд.

Станчо Т. си купил през 2018 година билет " Околосветско странствуване " и се оказало, че печели 1 млн. лева Организаторът му заплатил на 16 януари 2018 година сумата от 200 000 лв. и на 19 февруари 2019 година 40 000 лв. - първата от 20-те равни вноски, на които в продължение на 20 години е разсрочено заплащането на остатъка от облагата от общо 800 000 лв.. След като Народното събрание одобри на 7 февруари 2020 година Закон за изменение и допълнение на Закона за
хазарта и уредникът на лотарийните игри " Ню геймс " остана без лиценз, по-късно банкрутира и столичанинът не съумял да си получи идващите вноски от облагата - общо 760 хиляди лева Мъжът твърди, че поради измененията в закона не е получил остатъка от извоюваната сума и по тази причина е насочил желае си към Народното събрание. Смята, че поради това, че е лишен главният източник на доходи на " Ню геймс ", компанията е оповестена в неплатежоспособност през януари 2021 година, с начална дата на неплатежоспособността 27 февруари 2020 година

Твърди, че е нарушено правото на Европейски Съюз, правилата на правната сигурност, на отбрана на оправданите упования, както и на условието за предугаждане на рационална система за компенсиране и на протекция против противоположната мощ на правните правила.

Той обаче се е съгласил на разсрочено заплащане, в продължение на 20 години, на част от облагата, без да планува, че в този интервал може да настъпят промени във финансовото положение на уредника на лотарийната игра, написа " 24 часа ".

Съдът е безапелационен, че Законът визира стопанската активност и правата на уредниците на лотарийните игри, а не визира правата на жителите за приемане на облагите. Единственият текст за правата на спечелилите е, че неизплатените до влизането на закона в действие облаги се изплащат по досегашния ред.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР