Труповете на най-малко 20 души с цивилни дрехи лежаха днес

...
Труповете на най-малко 20 души с цивилни дрехи лежаха днес
Коментари Харесай

20 тела на цивилни украинци са открити на улица в град край Киев

Труповете на минимум 20 души с цивилни облекла лежаха през днешния ден на улица в Буча – град северозападно от Киев, който украинските бойци отвоюваха от съветските сили, видя на място публицист на Франс прес

"Един от мъжете беше с вързани ръце, а труповете бяха разхвърляни на неколкостотин метра. Не беше допустимо незабавно да се откри повода за гибелта им, само че един от мъртвите беше с огромна рана на главата ", изяснява журналистът, представен от

През последните дни съветските сили се изтеглиха от няколко селища покрай украинската столица, след неуспеха на опита им да обкръжат Киев.

Украйна разгласи, че Буча е „ била освободена “, само че градът е унищожен от сраженията: публицисти на Агенция Франс Прес имаха опция да видят там доста зейнали дупки от снаряди, блъснали жилищни здания, и остатъци от коли.

Шестнадесет от труповете в Буча са били на тротоара, трима на уличното платно, а един – в двора на къща.

Отворен украински паспорт е бил на земята до мъртвия с ръце, завързани зад тила с парче бял плат.

"Всички мъртви бяха със зимни облекла, двама лежаха до колела, а един до изоставена кола. Кожата на лицето им беше с восъчен цвят, което допуска, че труповете са били там най-малко от няколко дни. ", споделя кореспондентът.

По-късно през днешния ден кметът на Буча сподели, че близо 300 души ще би трябвало да бъдат заровени в общи гробове в града.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР