Трудно виждам формулата на властта, нямам отговор, конфигурацията е същата,

...
Трудно виждам формулата на властта, нямам отговор, конфигурацията е същата,
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Дошло е време на националното спасение - да се правят компромиси

Трудно виждам формулата на властта, нямам отговор, конфигурацията е същата, държанието е близко. Това сподели Вежди Рашидов откакто Народно събрание най-сетне избра ръководител.

Според него е допустимо необятно конституционно болшинство, в случай че надделее разсъдъкът и в случай че се върви към избавяне на страната.

" Дошло е време на националното избавление, да се вършат взаимни отстъпки. Да правиш политика това е низ от взаимни отстъпки ", сподели той.

Заяви, че не може да предвижда дали ще се сформира кабинет, тъй като не знае " какви са сделките ". Каза, че за тях би трябвало да се питат водачите на двете първи политически сили.

" Слава Богу аз не вземам участие в сделки на тези години и не ставам за тази работа ", сподели Рашидов.

Прогнозира, че животът на това Народно събрание ще бъде 3 месеца, колкото е ротацията.

" На България би трябвало едно държавно управление, един парламент и един 4 годишен мандат. Поезия на коляно - да, само че страна не се прави на коляно ", безапелационен е Вежди Рашидов.

" Най-важните закони те не се одобряват с едно преспиване. Това са най-важните - Законът за бюджета, Законът за правосъдната промяна, за корупцията - те са гръбнакът на едно общество и би трябвало доста добре да са изпипани. Второ - 12 без пет подобен законопроект не се подава, тъй като би трябвало да мине през правна комисия ", сподели Рашидов.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР