Трудно може да изброим само в няколко реда ползите от

...
Трудно може да изброим само в няколко реда ползите от
Коментари Харесай

10 причини да изберем печатната книга пред електронната

Трудно може да изброим единствено в няколко реда изгодите от четенето на книги.

Но какви да изберем? Все по-достъпните електронни или добре познатите хартиени?

След като преди време ви представихме 10 аргументи да изберете модерните технологии, в името на справедливостта, през днешния ден ви представяме 10 аргумента в поддръжка на хартиените книги. Вие от кои читатели сте?


1. Контактът с меките, ухаещи на мастило страници носи неповторима приятност за сетивата . Допирът до книгата трансформира четенето даже във физически прелестно чувство.

2. Признайте – откакто през целия ден сте се взирали в компютърния екран , не е доста релаксиращо да продължите да го вършиме в екран, пък бил той и на електронен читател.

3. Редица научни проучвания удостоверяват , че хората възприемат информацията от дадена книга по-добре, когато тя е на книжен притежател.

4. Печатните книги припомнят за избрани събития от живота ни . Една книга може да ви придвижи в ученическите години, друга към незабравимите моменти от лятото, което изкарахте в Испания.

5. Винаги когато поискате, може да посегнете към дадена печатна книга. Нейната батерия няма да се изтощи навръх най-интересното .

 10 аргументи да изберем печатната книга пред електронната

6. Различните формати на електронните книги изнервят . Нямате самообладание да започнете да четете някоя книга, а се оказва, че вашето устройство не поддържа тъкмо този формат.

7. Можеш да създадеш сбирка от книги, с която да се гордееш цялостен живот. Не са ли лавиците, отрупани с книги у дома фантазията на всеки разпален четец .

8. С електронна книга не може да събирате подписи от обичаните си писатели . А какво по-уникално преживяване от среща с създателя на обичаната книга и запазването на този спомен върху самата нея.

9. Печатните книги неслучайно са с разнообразни корици. Хората виждат какво четат другите. Сверяват усетите си, желанията си. Така от елементарен акт, четенето се трансформира в създаване на цяла общественост от съидейници .

10. Печатните книги не съставляват интерес за крадците . Не може да се каже същото за електронните четци или другите устройства за четене.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР