Трудно мога да възприема тази нова реалност. Това е една

...
Трудно мога да възприема тази нова реалност. Това е една
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Най-голяма отговорност за войната носи Русия

Трудно мога да възприема тази нова действителност. Това е една братоубийствена война. Най-голяма отговорност носи Русия. За мен това е неуспех на политиката в последните 20 години. Това съобщи ръководителят на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и някогашен министър председател на България евродепутатът Сергей Станишев  Сергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия, министър-председател на в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1732
„ Нямаме опрощение, че позволяваме това в 21 век “, акцентира той.

„ Не може да се приказва, че Украйна е фашистка страна, само че в страната има последна десница. От 2014 година Путин има поредна политика. Имаше задоволително знаци, че се търси отговорност за заплахите пред Русия “, напомни Станишев.

„ Очевидно съветската войска е имала заповед да се работи точно и да се заобикалят спорове. С хода на интервенцията обче нещата се трансформират. Невинни в спора няма. Основна отговорност обаче носи, този който е почнал пръв. Ние влизаме в един нов свят.

" Не се изпълняваха минските съглашения, а Европа не се опита да реагира “, разяснява водачът на ПЕС.

Във връзка със глобите против Русия, Станишев съобщи: „ Когато има война би трябвало да се покаже неотстъпчивост. Единствения инструмент, с който Европа разполага е да се подхващат стопански наказания. Има неща, които като социалисти няма по какъв начин да подкрепим “. Той даде образец с апела да спре да се купува газ. По думите му това би сложило България в доста неприятна обстановка. Цената, която ще платим ще бъде нашата стопанска система, предвижда социалистът.

„ В сходни спорове първата жертва е истината. Пропаганда има и от двете страни. Не утвърждавам и цензурата, която се постанова в Москва. Но и Европейски Съюз да работи по същия метод е демонстрация на уязвимост “, съобщи Сергей Станишев  Сергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия, министър-председател на.

„ Сега Европа може и би трябвало да направи повече за филантропичната помощ на бежанците от Украйна. Освен доброволческите акции би трябвало и Европейски Съюз да се намеси “, сподели той.

„ 8 години големи пари се наляха във въоръжаването на Украйна. Това нямаше да реши спора. Руската войска сподели, че е доста по-мощна. Създаде се една изкривена визия, че украинската войска е равностойна на съветската. Те не са съпоставими “, акцентира евродепутатът.

„ Ако Украйна бъде призната в Европейски Съюз няма да е почтено по отношение на другите страни-членки. Всички минаха през огромни промени, с цел да се случи това. Еврочленството не е подарък. Не би трябвало да се остава с усещането, че това е един елементарен развой. В Украйна не виждаме предпочитание за промени “, изясни Станишев.

Във връзка с рецензиите против Кирил Петков по време на тържествата на Шипка, Станишев съобщи: „ Министър-председателят се държа съответно. Редно беше да е на върха. В такива обстановки се демонстрират всички качества на хората – храброст, героизъм, безволие, мародерство. В България не би трябвало да се разделяме. В Европейски Съюз е нашето място. Това е съзнателният ни избор. Трябва малко повече разсъдък “, сподели още водачът на ПЕС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР