Трудно ли ви е да повярвате, че душите на децата

...
Трудно ли ви е да повярвате, че душите на децата
Коментари Харесай

6 изумителни факта: Ето как душите на децата избират родителите си!

Трудно ли ви е да повярвате, че душите на децата избират своите родители преди те да се родят?

Склонни сме да имаме вяра, че отговорът е “да”. Въпреки това голям брой антични култури считат, че душите избират своите родители доста преди да бъдат заченати на Земята. Сред тях са африканската, индийската, гръцката и тибетската.

Договорът, който душата “сключва” преди да слезе на земята включва голям брой детайлности, измежду които са бъдещите ѝ прераждания, кои тъкмо ще бъдат нейните родители и родственици, място на раждане, дата и час и други

Друг любопитен факт, в който античните надълбоко вярвали, е че душата има добре построен проект за бъдещите събития, които следва да преживее, още преди да бъде зачената. Всъщност избирането на родители е извънредно тайнствен феномен, който значително почива на концепцията за прераждането.



1. Договорът на душата

Душите слизат на Земята в разнообразни тела в другите си инкарнации. Преди да се роди всеки от нас е избрал както родителите си, по този начин и уроците, които желае да научи и даже останалите хора, с които желае да показа сегашния си живот.

Древните вярвали, че другите души имат друга независимост да избират уроците си. Според тях, в случай че в предходни животи човек е натрупал прекалено много карма, той слиза на Земята, с цел да научи характерни неща и да придобие умелост, която да донесе баланс.

2. Уроците на живота

Защо обаче душите на децата избират тъкмо своите родители? Както към този момент стана ясно, античните вярвали, че душата на всеки човек се завръща на Земята, с цел да научи тъкмо избрани уроци и с цел да се развива.

Родителите и фамилията ни са основата на живота на всеки човек и имат голямо въздействие върху това по какъв начин тъкмо ще се развие, по какъв начин ще възприема себе си и близките и по какъв начин ще прави изборите в живота си. Всичко това е тясно обвързвано със характерните уроци на съответната душа.



3. Родители и братя и сестри

Щом детето избере своите родители, то открива характерна връзка с тях, изключително с майката. Тя стартира да участва под формата на сила, в очакване на зачеването.

Освен това душите доближават до съглашение с други души по отношение на това дали ще имат братя и сестри и в какъв ред ще се родят в определеното семейство.

4. Време и място

Както към този момент разбрахме уроците са най-важната причина, поради която душите не престават да се прераждат. Понякога е належащо душата да се роди в характерен район и общество, с цел да научи това, за което е пристигнала. Например, в случай че дадена душа е изпитвала отрицателни усеща към избрана вяра или раса, е доста евентуално в идващ собствен живот да се роди точно в такава част от обществото, с цел да се научи на обич, състрадание и приемливост.

5. Духовно семейство

Знаете ли, че всеки от нас среща едни и същи души във всеки един собствен живот? Те са членове на нашето духовно семейство.

Те могат да бъдат в ролята на родители, братя и сестри, учители, другари или пък сътрудници. Понякога душите избират да се родят точно в своето духовно семейство, разменяйки местата си. Например в един живот дадена душа може да бъде щерка, в идващия - майка. Така те постоянно лекуват разнообразни насъбрани контузии и съумяват да видят една и съща духовна връзка от друг ъгъл.



6. Свободна воля

Въпреки че античните вярвали надълбоко, че животът на всеки човек е плануван преди неговото раждане, те считали и че всеки от нас има свободна воля. Като човешки същества имаме правото да изберем да не следваме този проект или пък да излезем от връзки, с които считаме, че не можем да се оправим.

Концепцията за преражданията и уроците свързани с тях, обаче носи успокоението, че всичко в живота ни се случва с избрана причина и носи характерни уроци, които ние би трябвало да забележим. Често обаче виждаме това от дистанцията на времето, а не до момента в който ни се случва.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР