Трудно е да си представим на практика мащабите на проекта

...
Трудно е да си представим на практика мащабите на проекта
Коментари Харесай

Колите на Google събират данни за имейлите, паролите и Wi-Fi мрежата ни

Трудно е да си представим на процедура мащабите на плана Street View на Гугъл, имайки поради, че компанията е снимала над 16 милиона километра от улиците по света.

Тази статистика е от 2017 година, което значи, че цифрата към днешна дата е още по-голямо.

Въпреки че компанията замъглява лицата на хора, попаднали в обсега на камерата на Street View, и заличава номерата на колите, колите на Гугъл в действителност се връщат вкъщи с доста повече информация за нас, в сравнение с си мислим.
 Снимка 435889

През 2013 година компанията бе изправена пред правосъдни каузи, импортирани в 38 разнообразни щата в Съединени американски щати, в хода на които стана ясно, че колите на компанията събират информация за имейлите, паролите и Wi-Fi мрежата ни вкъщи.

Тогава Гугъл заплати незначителната за мащабите на компанията сума от седем милиона $, с цел да завърши правосъдните процеси, и даде обещание, че ще изтрие всички събрани данни.
 Колко пари вършат огромните компании от персоналните ни данни
Колко пари вършат огромните компании от персоналните ни данни

Скоро може и да разберем

Тази седмица CNN разкри, че компанията още веднъж е в същата каша, като този път се е съгласила да заплати 13 милиона на общо 22 души, с цел да тушира нова порция каузи, засягащи същия вид данни.

От Гугъл още веднъж дават обещание, че данните ще бъдат изтрити, само че компанията отхвърля, че е погазила закона.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР