Трудно е да си представим, че бъдещето е предначертано, но

...
Трудно е да си представим, че бъдещето е предначертано, но
Коментари Харесай

Учителят Дънов предрече: Европа ще бъда залята от бежанци!

Трудно е да си представим, че бъдещето е предначертано, само че някои богоизбрани люде го потвърждават със своите пророчества. Сред тях е и създателят на Всемирното бяло приятелство Петър Дънов. Приживе той получава способности Свише, с които направлява индивида по какъв начин да живее по законите на Бога и вселената. Осенен като че ли от Светия Дух, Учителя прави и много точни предсказания за идващия век, че и по-напред. 

Така още през 1930 година той вижда, че ще има Европейски съюз, откакто държавните граници на Стария континент изчезнат. В тези дни обаче ще стартират да идват чуждоземни нации на талази, пророкувал той (което към този момент се случва.)

Преселение

„ Велико преселение на народите ще омеша славянската кръв. В резултат на това остарялата Европа ще бъде разтърсена радикално “, пророкувал Дънов. За бъдещето той виждал още цивилен войни вследствие на повсеместните обществени неравенства. А те евентуално ще се изострят още повече с идването на бедните и бездомни хора, подгонени към нас от войни, апетит и естествени бедствия.

„ Ще дойдат гражданските войни. Ще се яви огромна ненавист сред двете съсловия - крайните детайли. Ще станат огромни кръвопролития. Но който народ е по-близо до Бога, елементарно ще мине “, казвал пророкът пред учениците си.

В друго свое предсказване феноменът видял: „ Европейските нации ще оголеят и оскотеят - ще изгубят силата си. Тогава ще настъпи невъобразим апетит - кокошки, пуйки, агнета, свине съвсем ще изчезнат “.

Земетресения

Според него „ гражданските войни “ ще отключат трусове и наводнения. Цели континенти ще потънат.

„ Навсякъде ще се лее кръв. Ще има революции и ужасни детонации, които ще отекват в редица региони по света. Там, където е имало земя, ще има вода, там, където е имало вода, ще има земя. Това ще бъде наказването на природата за закононарушенията против нея, осъществени от човечеството “, описвал екологичен апокалипсис Дънов.

На друго място той също толкоз апокалиптично приказва и за опасността от Трета международна война. Тя ще избухне поради расови разлики. Мария Райчева, която е слушала негови беседи към 1917 - 1918 година, свидетелства, че в разгара на Първата международна война Дънов споделил следното: " Питате ме по кое време ще свърши войната. Тя тази война ще свърши, само че след нея иде една още по-голяма. Обаче и след тази война хората няма да поумнеят и тогава ще пристигна трета война, толкоз опустошителна, че човечеството ще оредее. Едва след нея ще настъпи краен мир. "

Беседи

В серията си от неделни беседи сред 1932 и 1933 година Дънов предсказва експлоадирането на Втората международна война, като даже съумява да уточни броя на жертвите в нея. Но точно тогава той получава визия и за последваща Трета световна война: " Остава още една война да има в далечно бъдеще. Ако народите не поумнеят и се отвори нова велика война, ще остане единствено една трета от човечеството. Ако се отвoри една война, ще измрат към 50 милиона души. Ако и тогава не поумнеят, ще се отвори нова война, още по-ожесточена, в която ще умрат 550 милиона души... Поради безумието на хората, вследствие на неприятните им мисли и усеща ще стане тази Трета расова война, която ще продължи повече от 20 години “, предизвестил Дънов.

На друго място Дънов споделил, че ще има конфликт сред бялата и жълтата раса, загатнал и страната Китай. Запитан по кое време ще стане това, той дал отговор - век след актуалната 1940 година – значи през 2040 година

Николаевка

Дънов е роден във варненското село Николаевка (старото име е Хадърча) през 1864 година Не е загадка, че той получава положително обучение за времето си поради финансовите благоприятни условия на неговата фамилия. Дядото му по майчина линия Атанас Георгиев тогава е един от най-богатите хора в България. Баща му Константин Дъновски пък вследствие на църковните битки през XIX век става първият български православен духовник във Варна. Той възпитава дребния Петър в обич към Христа и съблюдаване на 10-те Божи заповеди.

След като приключва петокласната мъжка гимназия във Варна, Дънов младши продължава образованието си в Американското методистко учебно заведение в Свищов. Всички учители и множеството възпитаници в елитния лицей са протестанти и това повлиява на бъдещия адепт да одобри протестантството. През 1887 година той е изпратен на задача в Русенско, където става начален преподавател. Заради блестящата му работа с подрастващи той е изпратен от задачата година по-късно за Съединени американски щати. В Страната на неограничените благоприятни условия той е признат със стипендия да учи в Методистката теологическа семинария „ Дрю ” в град Медисън, щата Ню Джърси. Продължава образованието си в Теологическия факултет на Бостънския университет, където се дипломира през 1893 година Престоят му оттатък Океана продължава още една година, в която посещава лекции в Медицинския факултет на Бостънския университет и получава документ, даващ му право да работи като доктор.

Загадка

Периодът след идването на Дънов от Америка сред 1888 година до 1900 година не е добре проучен. Знае се, че е бил секретар на първото читалище във Варна. Там са взели участие фамозният капитан Петко Войвода, именитият градоначалник Кръстю Мирски и други

След това Петър Дънов учредява със съидейници във Варна „ Общество за повдигание религиозния дух на българский народ “. Това е прототипът на появилото се по-късно Бяло приятелство. В началото на XX век той събира първите си трима възпитаници. В лозята на местността Tашлъ тепе във Варна те посрещат изгрева на слънцето. Тогава Беинса Дуно, както по-късно Дънов се назовава, произнася фамозното си знамение: „ Сега сме трима, само че ще станем мнозина “.

Интересно е да се означи, че единият от учениците му е православен, другият католик, а третият протестант. Фенове на Дънов разчитат в това явен знак за задачата на Дънов да сплоти това разделяне и скъсване на Христа и обединяване на християнството, както е било първоначално.

Думите на оракул Данаил ще се осъществен

Дънов предричал, че Второто пришествие на Христа ще настъпи, само че не както си мислят мнозина с идването на Иисус още веднъж на земята в плът. Според пророка Божият наследник ще се настани в сърцата на хората. Но това няма да стане по никакъв начин елементарно.

„ Ужасните предсказания на пророка Данаил, написани в Библията, се отнасят за епохата, която се отваря - казвал Дънов. - Ще има наводнения, урагани, великански пожари и трусове, които ще пометат всичко “. След това пречистване индивидът ще се промени. Тогава хората ще схванат действието на Вселената и ще осъзнаят Божествената интервенция във всичко, което ни заобикаля. В това далечно бъдеще, казвал Дънов, индивидът ще е кадърен да пътува свободно даже през разнообразни измерения в междугалактическото пространство.

Спасил живота на вожда Димитров

Петър Дънов на няколко пъти избавя живота на вожда Георги Димитров, който също е бил протестант. Димитров живеел в дребната едноетажна къщурка на столичната улица “Опълченска “ 66. Непосредствено след края на Първата международна война като наемател там се настанява Петър Дънов.

Той живеел в една от стаите, където се събирал с почитатели. На няколко пъти синдикалният водач Димитров се измъквал от полицейски хайки през стаята на Дънов, която имала обособен излаз. Веднъж обаче обстановката била много напечена - всички изходи били завардени. Така подготвителят на Септемврийското въстание към този момент се виждал с единия крайник в пандиза.

Дънов усетил и бързо го поканил в своята стая, където таман изнасял сказка на учениците си. Той споделил на Димитров да седне измежду тях и някак си го направил незабележим за служителите на реда. Те пристигнали, огледали всички, само че скоро си тръгнали. И до през днешния ден остава мистерия по какъв начин всичко в оня ден се е разминало за Димитров.

Източник:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР