Трудно е да се види летвата вече, след като през

...
Трудно е да се види летвата вече, след като през
Коментари Харесай

Шпиони в САЩ определят Тръмп за руски актив и полезен идиот на Путин

" Трудно е да се види летвата към този момент, откакто през последните няколко години тя беше паднала толкоз ниско, само че държанието на президента Тръмп през уикенда беше ново дъно. "

Това е оценката на сътрудник на ФБР, който работи в контраразузнавателния отдел, която той е направил пред американското издание Business Insider за представянето на Тръмп на тазгодишната среща на ръководителите на страните членки на Г-7 във френския курорт Биариц. Агентът е поискал да остане неизвестен, тъй като се притеснява, че в случай че приказва обществено по въпроса, това ще заплаши работата му.

Присъствието на Тръмп на срещата на Г-7 беше изпъстрено с несъгласия, само че никое от тях не беше по-забележително от пламенната му отбрана на военната и киберагресия на Русия по света и нарушаването на интернационалното право в Украйна от нейна страна, показва Business Insider.

Тръмп неведнъж отхвърляше да държи Русия виновна за анексирането на Крим през 2014 година, обвиняваше някогашния американски президент Барак Обама за дейностите на Москва, изрази благосклонност към съветския президент Владимир Путин и порица други членове на Г-7 за това, че не позволяват Русия на масата с останалите седем страни членки.

Откакто беше изгонена от Г-8 след анексирането на Крим, Русия стори малко, с цел да се оправдава за дейностите си. Всъщност по всичко е видно, че тя ускорява експанзията си, отбелязва изданието.

Освен че продължава да протяга ръка на Украйна, съветското държавно управление се намеси в президентските избори през 2016 година в Съединени американски щати и стоеше зад опита за ликвидиране на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал във Англия. Американски публични представители също по този начин предизвестяват, че до момента в който изборите през 2020 година се задават, руснаците ускоряват киберактивностите си против Съединени американски щати и неведнъж са се опитвали да нападат американските електроснабдителни мрежи.

" Какво за Бога накара Тръмп да счита, че би било добра концепция да изиска да върне Русия на масата ", запитал сътрудникът на ФБР, допълвайки: " Как това служи на ползите на Съединени американски щати в региона на националната сигурност? "

Застъпничеството на Тръмп за Русия възобновява опасенията на някогашни чиновници на американските специфични служби, че Тръмп може да е съветски " актив ", който може да бъде манипулиран или повлиян, с цел да служи на съветските ползи, макар че някои също по този начин спекулират, че Тръмп може просто да си постила пред Русия за бъдещи бизнес покупко-продажби.

Бивш почитан чиновник на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, който е работил в тясно съдействие с някогашния специфичен прокурор Робърт Мюлър, когато той е бил шеф на ФБР, e приказвал ребром, реагирайки на представянето на Тръмп по време на срещата на Г-7: " Имаме съветски актив, седящ в Овалния кабинет. "

" Няма разбираемо пояснение за какво президентът сподели тези неща ", акцентира някогашният чиновник от правосъдното ведомство, добавяйки: " Да остави Русия ненаказана за издевателството против по-малки страни и по-късно да упреква Обама за това? Това е напълно в интерес на Путин, той е потребен глупак на Путин. "

Докато привеждаше доводи в интерес на това Русия да бъде поканена назад в Г-7, Тръмп сподели, че Москва щяла да бъде потребна при решаването на огромни проблеми като Иран, Сирия и Северна Корея и че Г-7 е по-добре с Русия " вътре, а не извън ".

Русия обаче е корав съдружник на режима на Асад в Сирия, а през последните години също по този начин се пробва да се сближава с Иран. Американски военни и чиновници от спецслужбите преглеждат Русия като един от главните съперници на Съединени американски щати и считат, че тя като цяло е срещу американските ползи.

Глен Карл, някогашен сътрудник под прикритие на Централно разузнавателно управление на САЩ и чест критик на Тръмп, отбелязва, че от години няма " никакво подозрение ", че американският президент се държи като " разузнавач на руснаците ". /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР