Трудно е да се повярва, но e факт, че във

...
Трудно е да се повярва, но e факт, че във
Коментари Харесай

Защо косата на някои хора расте по-бързо от тази на останалите

Трудно е да се повярва, само че e факт, че във времена, в които може да имаме бърз загар и съвсем неотложно пресъхнал лак на ноктите, към момента не е открит метод косата да расте по-бързо . И колкото и да подстригваме, подхранваме и разресваме, дългата коса изисква време и самообладание.
 Всички доказателства, че маслото от розмарин въздейства на бързия напредък на косата
Всички доказателства, че маслото от розмарин въздейства на растежа на косата

Дори специалистите са на едно мнение

Всъщност, всичко е въпрос на гени . От тях точно зависи дали ще имаме дълга коса за относително къс интервал или ще би трябвало да изчакаме повече.

Средно всеки косъм пораства към сантиметър на месец . Но това не е непрестанен развой, защото има етапи на растежа . Обикновено към 90 % от космените фоликули са в анагенна (нарастваща) фаза, а останалите са или в катагенна (преходна) фаза, или в телогенна (почиваща) фаза.
 Снимка 614015

За някои хора етапа на натоварен напредък продължава до седем години, а за други е единствено две. В края на този стадий косъмът пада и фоликулът му остава инертен за към три месеца. След което се задейства и стартира още веднъж да пораства. И в случай че косата на човек мъчно доближава дължина под раменете, то значи, че има по-кратък анагенен цикъл.

Все отново, има и някои външни фактори , с които може да повлияем на косата - по тази причина тя освен да наподобява добре, само че и да нараства с по-бърз ритъм. Зависи от продуктите, които използваме всекидневно, от храната и от верните грижи.

Един от най-лесните способи е посредством избор на верния шампоан - със съставки, които потвърдено въздействат на растежа на косата. Такива са маслото от тиквени семки, розмарин или палмето. Доказано е, че техните екстракти оказват помощ и за понижаване на косопада. Те блокират действието ензимите, отговорни за мъжката, а и освен, алопеция, прецизират от Real Simple.
 Снимка 614014

Не бива да забравяме и балсама . Добре е да го използваме при всяко измиване, защото той хидратира косата - а сухотата попречва растежа, увеличавайки възможностите за раздробяване. Добре е да се употребяват хидратиращи формули, които включващи в състава си цинк и биотин.

Важно е и постоянно да подстригваме краищата на косата . Специалистите предлагат това да се случва на всеки шест до осем седмици. Така се предотвратява разцепването на краищата и увреждането на косъма.
 Триумфалното завръщане на къдриците и къдравите коси от 80-те
Триумфалното завръщане на къдриците

Защото в модата всичко е циклично...

Начинът на хранене може да не е определящ, когато става дума за напредък на косата, само че въпреки всичко някои значими аминокиселини не трябва да се подценяват. Например пролин , съдържаща се в авокадото, боба, броколите и соята, лизин - в сьомга, тресчица, ядки и цистин - в месото, пълнозърнести храни и рибата.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР