Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на

...
Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на
Коментари Харесай

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес

Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на множеството са свити. И не се знае до по кое време. В миг като този взехме решение да ви сервира по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща , тъкмо от толкоз имате потребност, с цел да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги не запомнили, а трети откровено ще ви развеселят!

Научете:

България взе участие със собствен представител още от първите модерни олимпийски игри. През 1896 година в Атина за достойнството на нацията ни се състезава един гимнастик – Шарл Шампо . И както се досещате от името, той не е роден в България, а в Швейцария.

Той идва в България през 1894 година по покана на държавното управление, с цел да работи като преподавател по физическо образование . Шампо е част от 12-те швейцарски учители, които идват у нас, с цел да преподават в края на 19 век.

В Атина Шарл взе участие в три самостоятелни дисциплини по гимнастика и заема влиятелното пето място на прескок . Считан е за учредител на футбола в България , само че през 1897 година наранява тежко крайници си по време на съревнование и се завръща в Швейцария.

Прочетете:

99-годишен деец от Втората международна война се завърна на „ фронтовата линия”, само че в борба против подлия ковид .

Капитан Том Муур се закани, че ще направи 100 обиколки в градината на къщата си преди да навърши 100 години на 30 април , а задачата му е с добра идея – да подкрепи битката с COVID-19 във Англия. Колко милиона паунда досега събра този популярен човек? Прочетете в нашата публикация тук:
99-годишен деец обикаля градината си, с цел да помогне на здравните служащи Том Муур към този момент е събрал повече от 5 млн. паунда за Националната здравна организация
Забавлявайте се в интернет:

Един от най-атрактивните играчи от НБА Зак Лавин от „ Чикаго Булс” избра да падне на колене и да изиска ръката на приятелката Хънтър Мар си тъкмо в миг на обществена изолираност и в разгара на болестта от ковид в Съединени американски щати. Свидетел на трогателната панорама стана обичаното куче на двойката – питбулът Гризли.
Вижте тази обява в Instagram.
My everything I love you with all of me. It’s been a long time coming, been together since I was 17!!! My first love and my FOREVER love. U with me forever

Публикация, споделена от Zach LaVine (@zachlavine8) на Апр 13, 2020 в 12:56 PDT

Тествайте знанията си:



На олимпийските игри в Сеул 1988 лекоатлетката Флорънс Грифит Джойнър взе участие в цели 4 дисциплини : бягането на 100, 200 м, в щафетата на 4 по 100 м и на 4 по 400 м. Колко трофеи печели американката, която по това време към този момент е и международна рекордьорка в спринта?

Колко трофеи печели американката, която по това време към този момент е и международна рекордьорка в спринта? Гласувай Резултати



Гледайте:

Едно момченце от Турция развълнува света на спорта със своята непримиримост и чиста душа. Неговото име е Фатих , а предходната пролет гостува в България по време на международното състезание по битка за кадети .

Фатих е със синдром на Даун и с куп съпътстващи болести , само че това не му пречи да се бори като лъв на тепиха и да обича безпределно треньора си . Това дете ще ви завоюва за цялостен живот, само че вместо да ви описваме, по-добре изгледайте сторито за него, дело на Станимира Атанасова.
Вечната битка на Фатих (ВИДЕО) Едно дете развълнува света на спорта със своята непримиримост и непорочност
bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР