Трудни условия на труд, лоша организация, много часове, ниско заплащане:

...
Трудни условия на труд, лоша организация, много часове, ниско заплащане:
Коментари Харесай

В Италия всеки ден 7 лекари напускат работата си


Трудни условия на труд, неприятна организация, доста часове, ниско възнаграждение: композиция от фактори, която засенчва привлекателността на тази област на медицината, която в предишното беше мечтана от младите лекари.
Тази година, както и предходната, съвсем 50% от позициите в незабавната медицина остават незаети. Много от тези, които ги заемат, в последна сметка вземат решение да изоставен. При тези условия лекарите от незабавното поделение скоро ще бъдат необичайност.
Пиерино Ди Силверио, лекарски профсъюз
Забравете телевизионни сериали като “Спешно поделение ” или “Анатомията на Грей ”. Грубата действителност на болничните незабавни отделения в Италия внезапно контрастира с тази от телевизионните екрани. Младите лекари от незабавните отделения наподобяват нетърпеливи да отидат другаде: в други болнични отделения, в други градове или даже в чужбина, където считат, че могат да получат уважението, което търсят като лекари. Анджела Мауро е педиатър. След 4 години в незабавно поделение в Неапол взема решение да се реалокира в Милано и в друго болнично поделение. Откакто напуснах незабавното поделение, качеството ми на живот и работа се промени изцяло във връзка с стрес и задоволство. Сега в действителност мога да уча моите пациенти, това значи да ги церя по най-хубавия вероятен метод: това е удовлетворяващото за лекарите.
Анджела Мауро, педиатър
Освен въпросът за заплащането, на напред във времето излиза и този за професионалното самопризнание и салдото сред персоналния живот и работата. Всеки доктор е и човешко създание, а през днешния ден нямаме време, времето да бъдем татковци, майки, баби и дядовци и другари. Работното време към този момент не се зачита: би трябвало да работим 38 часа на седмица, само че съгласно последното ни изследване приблизително работим 65 часа седмично.
Пиерино Ди Силверио, лекарски профсъюз
Друг проблем е и по какъв начин хората възприемат незабавното поделение, където от време на време отиват с простуда или други леки положения.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР