Тройно е повишението на карантинираните паралелки в областта Расте броят

...
Тройно е повишението на карантинираните паралелки в областта Расте броят
Коментари Харесай

Скок на случаите на ученици и учители с COVID-19 в Благоевград

Тройно е покачването на карантинираните паралелки в региона
Расте броят на болните от ковид учители в страната. Сериозен растеж на болни с вируса се вижда и при учениците, като карантинираните паралелки в област Благоевград са скочили тройно, оповестява Българска национална телевизия.

Само за последната седмица в област Благоевград, която се върна в тъмночервената коронавирус зона, поради високата заболеваемост, към този момент във всички 14 общини учениците се тестват по веднъж седмично. Положителните проби и карантинирани паралелки порастват с всеки минал ден.

„ 41 са паралелките, които са карантинирани на равнище област и надлежно 1109 са учениците, които са карантинирани. Това са учениците, които са от тези паралелки или тези, които по някакъв метод са били контактни на заболелите “, съобщи Ивайло Златанов, шеф на РУО-Благоевград.

Най-усложнена е обстановката със инфектираните с ковид възпитаници в общините Благоевград, Гоце Делчев, Разлог и Банско. В Националната филантропична гимназия да вземем за пример единствено за седмица под карантина към този момент са седем паралелки.

„ Ситуацията не е изключително приятна, от позиция на това, че в последните дни карантинираме всеки ден паралелки. Имаме трима сътрудници, които са с позитивен резултат. Друг, който сега чака резултат, имаме двама карантинирани. Имаме двама, които не са добре, тестванията са им негативни, само че имат висока температура ", добавя пред медиата Марин Митов, шеф на НХГ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в Благоевград.

Въпреки усложнената коронавирус конюнктура в района, огромна част от шефовете и учителите се надяват да останат в присъствена форма на образование.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР