Тройната съдебномедицинска експертиза за смъртта на 58-годишния бивш републикански шампион

...
Тройната съдебномедицинска експертиза за смъртта на 58-годишния бивш републикански шампион
Коментари Харесай

Съдебната експертиза за смъртта на Пламен Пенев се бави

Тройната съдебномедицинска експертиза за гибелта на 58-годишния някогашен републикански първенец по битка Пламен Пенев в Стара Загора към момента не е подготвена, а фамилията не може да провежда заравяне, заяви " 24 часа ". 

Мъжът издъхна преди две седмици на една от централните улици в Стара Загора след гонене с 9 патрулки, злополука и опит за задържане. Резултатите от аутопсията демонстрираха, че гибелта е настъпила от механична асфиксия или задушаване, само че откакто околните на Пенев отхвърлиха съдебномедицинската експертиза да бъде направена в Стара Загора, тя бе предоставена на трима правосъдни медици от Пловдив. По неофициални данни и тяхното умозаключение е, че откакто 58-годишният мъж е изваден от колата и върху него са легнали петима служители на реда в опит да го арестуват, под тежестта на телата им той се е задушил, тъй като белият му дроб е бил притиснат дълго време.

Експертизата обаче към момента не е публично завършена, защото се бавят резултатите от взетите хистологични проби. Освен това към правосъдните лекари са отправени и голям брой въпроси от следователите. Затова и от прокуратурата отхвърлят да освободят тялото на Пламен Пенев. 

В същото време някогашният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев разяснява пред Българска национална телевизия, че в Министерство на вътрешните работи се завръща една наклонност на принуждение, което се придвижва и на улицата. " Когато няма ясна индикация от управлението на една система по какъв начин би трябвало да работят чиновниците те изпадат в безучастие ", добави той. 

" Фокусът не би трябвало да бъде единствено върху дейностите на служителите на реда, тъй като те са функционалност от метода, по който се ръководи системата. Това, което знам аз е, че връзките сред министъра и основния секретар не са по-добри от тези, които бяха преди този момент. Самоцел им е да ръководят дружно, само че не се сплотяват към една обща цел и концепция ", сподели Демерджиев. 

По думите му в полицейските коли наложително би трябвало да има камери, които да демонстрират по какъв начин реагира един служител на реда. 

" Ръководството е това, което би трябвало да вземе отношение. Има значително камери сега, а и самият бюджет на Министерство на вътрешните работи разрешава да се закупят още ", изясни Демерджиев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР