Тройна съдебномедицинска експертиза ще установи причината за смъртта на ученик10-годишно

...
Тройна съдебномедицинска експертиза ще установи причината за смъртта на ученик10-годишно
Коментари Харесай

Смърт по непредпазливост е версията за внезапно починалото 10-годишно момче

Тройна съдебномедицинска експертиза ще откри повода за гибелта на възпитаник

10-годишно дете припадна в час и по-късно умря, а лекарите до последно водиха борба за живота му. Окръжната прокуратура стартира следствие за причиняване на гибел по несъобразителност, съобщи

Четвъртокласникът от Основно учебно заведение "Свети Свети Кирил и Методий " в Кърджали влиза в клас 20 минути преди началото на първия час и съвсем незабавно му прилошава.



„ Сяда на чина си, без да смъква връхната си дреха и минута може би по-късно му прилошава и пада “, споделя Виолета Богданова, психолог в ОУ "Св. Св Кирил и Методий ".

Детето получава първа помощ от медицинския служащ на учебното заведение. Четири минути след подаването на сигнала на място идва и кола за спешна помощ.



„ Заварват дете без дишане и сърдечна активност, почват неотложно реанимационни мероприятия “, споделя Атанас Митков, шеф на ЦСМП – Кърджали.

В болничното заведение реанимацията продължава още над час, само че безрезултатно.

„ Много огромен е шокът за съучениците,за учителите.никой не може да повярва, че това прелестно дете към този момент не е измежду нас. Той няма отсъствия, той въобще не се е разболявал. Нямаме такава информация да е боледува постоянно и да има някакви здравословни проблеми “, споделя психологът на ОУ "Св. Св Кирил и Методий ".

Психологът и педагогическият консултант още през днешния ден започнаха работа със съучениците на умрялото дете.

Окръжната прокуратура стартира следствие за причиняване на гибел по несъобразителност. Предстои да се направи тройна съдебномедицинска експертиза, която да откри повода за гибелта на ученика.

фотоси: bTV
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР