Троен състав на Окръжен съд – Враца е одобрил европейската

...
Троен състав на Окръжен съд – Враца е одобрил европейската
Коментари Харесай

Екстрадират в Италия българи, обвинени в трафик на жени за проституция

Троен състав на Окръжен съд – Враца е одобрил европейската заповед за арест на трима българи, упрекнати в Италия за трафик на хора и склоняване към проституция, съобщи Дарик.
Припомняме, че след сигнал от италианските управляващи за провеждащо се в град Лече следствие на територията на Враца и Лом бяхазадържани петима мъже и една жена. Те са търсени за наказателно гонене за „ присъединяване в проведена незаконна група “ и „ трафик на хора “, а един от тях и за закононарушението „ свеждане до и държане в състояние на иго “, за които най-тежкото планувано наказване по италианското законодателство е30 години „ отнемане от независимост “.

Престъпленията са осъществени в разнообразни интервали от май 2021 година до януари 2023 г.Един от задържаните сега е във врачанския затвор, където изтърпява ефикасна присъда за кражба в изискванията на рисков рецидив, с излишък от присъдата 18 дни. В правосъдната зала и тримата обявиха, чежелаят непринудено да бъдат предадени на италианските управляващи.

Междувременно от следствието на италианските управляващи стана ясно, че българки сабити с бейзболни бухалки и са принуждавани да проституиратв Италия. Към тях е проявена особена свирепост.

Българките отивали зад граница с заричане за работа, а по-късно са били принуждавани да проституират. Седалището на незаконната група е било в град Лече, а ръководителите ѝ саизпращали парите в България.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР