Тризнаци се родиха в пловдивска болница, след като родителите им

...
Тризнаци се родиха в пловдивска болница, след като родителите им
Коментари Харесай

Появиха се подробности за чудото с тризнаците в Пловдив

Тризнаци се родиха в пловдивска болница, откакто родителите им се борили години за лично дете . Броят на бебетата в утробата изненадал освен фамилията, само че и лекарите. Причината – при ембриотрансфера, били вградени два ембриона, а ехографският обзор за потвърждаване на бременността открил съществуването на три бебета.

" Това е доста рядко срещано делене на ембриона, което се следи както в природата, по този начин и при асистираната репродукция “, разяснява репродуктивният експерт доктор Даниел Ставрев. Почти месец продължиха денонощните грижи за тризнаците Атанас, Павел и Даниела в интензивния неонатологичен бранш на болница " Селена “.

Повече от три години несполучливи опити за забременяване предиздвикали младите родители да потърсят помощта на доктор Даниел Ставрев и екипа на болница " Селена “. Прегледът открил репродуктивни проблеми и при майката Милена, и при бащата Александър.

Незабавно почнала подготовка за ин витро процедура, която резултирала в имплантирането на два ембриона. Екипът на болничното заведение постигнал сполучлива бременност още при първия опит. Двете чертички пристигнали за младото семейство ден преди Рождество Христово. А потвърждението в лекарския кабинет – в първите дни на новата година.

Именно там пристигнала и огромната изненада както за фамилията, по този начин и за доктор Ставрев. Въпреки, че били трансплантирани два ембриона, ехографският обзор посочил три прелестно разрастващи се нови живота. В 12-та гестационна седмица пристигнал въпросът дали бебетата ще останат три. На този стадий доктор Ставрев в детайли срещнал фамилията с рисковете, които крие такава бременност. Практиката е да се редуцира броят на бебетата, с цел да се понижи шанса за неподходящ излаз от бременността. Добрите резултати от прегледа по фетална морфология в болница " Селена “ обаче затвърдили решението на майката, че ще поеме риска и ще износи трите бебенца.

Тризнаците се родиха в екипа на доктор Даниел Ставрев и проф. Благовест Пехливанов. Въпреки ранната им поява, в едвам 32 гестационна седмица, и трите бебета се родили със приемливо тегло от по към 1500 грама. Четири седмици траяло денонощното наблюдаване на недоносените новородени от неонатолозите в интензивния бранш на болничното заведение. Състоянието им е нормализирано изцяло и бебетата към този момент са при фамилията си у дома.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР