Трийсет години от началото на Детската вокално-театрална формация Таласъмче се

...
Трийсет години от началото на Детската вокално-театрална формация Таласъмче се
Коментари Харесай

30 години Детска вокално-театрална формация Таласъмче

Трийсет години от началото на Детската вокално-театрална групировка " Таласъмче " се навършват през 2022 година Тя е учредена в София от композитора, диригента и музикалния възпитател Димитър Костанцалиев. В нея вземат участие деца от 4 до 18 години, а репертоарът съдържа детска занимателна музика, типичен и национални песни, църковно-славянски песнопения, модерна поп и рок музика и мюзикъл.
" Таласъмче " ще означи на 5 ноември от 19 ч. в Софийската опера и балет 30-годишнината си с грандиозния театър " В царството на мюзикъла ". Той е издигнат върху концепцията за пътешестване във времето, в чиято основа са театрални творби, фрагменти от мюзикъли, станали международна класика. В него ще вземат участие някогашни ученици на групировката.
През тези три десетилетия, до момента в който във групировката са се обучавали в хорова музика, актьорско майсторство, танци повече от 300 деца, тя е притежател на голям брой родни и интернационалните първи награди, призове, гран при и редица други оценки, издава 15 албума, слага на сцена 13 мюзикъла и музикално-сценични спектакъла, взаимни продукции с НМТ " Стефан Македонски " и Софийската опера и балет. Грандиозният юбилеен театър се реализира с поддръжката на НФ " Култура ". Входът е свободен, само че входни документи за наличие, на стойност 0.00 лева, може да бъдат взети от билетната каса на операта.
 >

 
 
 
 > >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР