Триците са външният слой на зърна като ориз, овес и

...
Триците са външният слой на зърна като ориз, овес и
Коментари Харесай

Закусвайте редовно с трици, за да сте в топформа

Триците са външният пласт на зърна като ориз, овес и пшеница, като този външен пласт нормално се отстранява по време на процеса на мелене, с цел да се получи по-гладък и по-бял артикул. Винаги, когато богатите на фибри трици и богатите на витамини зародиши остават върху зърното, то се назовава пълнозърнесто.

Триците са богат източник на неразтворими фибри, ниацин и други витамини В, желязо и минерали. Отлични са за битката със запека и други проблеми с храносмилането и червата. И защото оказват помощ за предотвратяването на запека, триците могат да бъдат потребни и за хора, страдащи от хемороиди.

Овесените и оризови трици оказват помощ за намаление равнищата на холестерола в кръвта. Когато се употребяват постоянно, оказват помощ да се понижат равнищата на общия холестерол с 25% или повече в границите на доста къс интервал от време (един до три месеца). Подпомагат чувството за цялост, което може да докара до загуба на тегло.

 Закуска

Тъй като триците всмукват вода, тя способства за чувството за цялост в стомаха, което може да помогне на хората да ядат по-малко и затова да отслабнат. Могат да понижат риска от рак на дебелото черво, като понижават времето, належащо на изпражненията да преминат през червата.

Подобряват метаболизма на глюкозата при хора с диабет. Триците също съдържат протеин. Той обезпечава издръжливост на мускулите и им оказва помощ да се лекуват след тежки тренировки.

 Трици

Триците и пълнозърнестите зърна са с високо наличие на магнезий. Магнезият е главен минерал, нужен на организма за добра мускулна и нервна функционалност, поддържане на здрава имунна система, контролиране на сърдечния темп и създаване на мощни кости.

Другите изгоди от използването на магнезий включват понижаване на риска от сърдечни болести, контролиране на кръвното налягане и облекчение на предменструалния синдром. Голям източник е на фолат (витамин B9), който е нужен за голям брой функционалности на тялото, в това число синтез и възобновяване на ДНК, клетъчно разделяне и клетъчен напредък. Това ги прави и незаменими за бременните дами.

 Добро храносмилане

Триците са сериозен източник и на манган. Той се изисква от организма за вярното действие на ензимите, абсорбцията на хранителни субстанции, зарастването на рани и развиването на костите.

Неподозирано потребни и постоянно подценявани, триците със своите забележителни качества би трябвало да заемат своето място на нашата маса, в случай че желаеме да сме здрави и мощни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР