Трите реактивни системи за залпов огън, които Германия обеща да

...
Трите реактивни системи за залпов огън, които Германия обеща да
Коментари Харесай

Берлин ще прати обещаните три реактивни системи за залпов огън на Украйна през юли или август

Трите реактивни системи за залпов огън, които Германия даде обещание да даде на Киев, могат да бъдат доставени през юли или август, откакто украинските военни бъдат подготвени да употребяват оръжията. Това съобщи немската министърка на защитата Кристине Ламбрехт пред публицисти, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Изказването ѝ бе направено преди началото на днешния втори ден от консултациите сред министри на защитата на страни от НАТО и съдружниците на пакта в Брюксел.

Междувременно Белгия стартира да изпитва дефицит на въоръжение, което да изпраща в помощ на Украйна. Това заяви белгийският боен министър Людивин Дедондер, представена от локални медии.

Тя добави, че на почналата нощес двудневна среща на министрите на защитата от НАТО в Брюксел нейната страна няма да бъде в положение да разгласи нова огромна помощ за Киев. По нейните думи белгийските управляващи са по отношение на националните оръжейни производители, с цел да се откри какви произведения държат на склад.

От първите дни на войната, подхваната от Русия против Украйна, Белгия обезпечи на украинската армия 5000 пушки, чието бракуване предстоеше, 200 гранатомета, 3800 тона гориво, средства за нощно виждане и за персонална отбрана. От Белгия за Украйна бяха изнесени също бракувани гаубици M109, минали цялостен ремонт.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР