Тристранен съюз се е появил в Сирия, съобщи базираната в

...
Тристранен съюз се е появил в Сирия, съобщи базираната в
Коментари Харесай

Израел, САЩ и Русия са се обединили срещу Иран?

Тристранен съюз се е появил в Сирия, заяви основаната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на индивида.

Според неправителствената организация Израел, Русия и Съединени американски щати са обединили старания, като крайната цел е била изтласкването на Иран от раздираната от гражданската война (започнала през 2011 г.) близкоизточна страна. Ставало е дума са всекидневен съюз, без директно присъединяване на Тел Авив, Вашингтон и Москва.

Експлозии раздрусаха сирийска военна база в провинция Хомс

По данни на Обсерваторията командири на кюрдски и арабски милиции, настоящи в Сирия и Ирак (подкрепяни публично или не от Съединени американски щати, Израел и Русия) са провели съвещание и решили да координират дейностите си против военните на Ислямската република и техните локални съдружници. Съвместните дейности на паравоенните формирования са имали за цел да пресечен оръжейните доставки по пътната артерия Техеран – Бейрут (и минаваща през иракска и сирийска територия).

ИД надигна глава и в Ирак

"Ако Москва си затваря очите за дейностите на Техеран в Ливан (подкрепяната от Иран шиитска формация "Хизбулла " е значим фактор в политиката на арабската страна), то активизирането на Ислямската република в Сирия заплашва съветското въздействие в Дамаск ", уточни организацията.

"САЩ и Израел от дълго време са почнали да обменят информация за дейностите на Иран в Сирия и Ирак. Вероятно към тази към замяна би могла да се включи и Русия, в случай че към този момент не го е направила ", добави Обсерваторията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР