Тринадесет машини за гласуване ще бъдат транспортирани в понеделник до

...
Тринадесет машини за гласуване ще бъдат транспортирани в понеделник до
Коментари Харесай

Проверяват машини от вота, включително и тези, на които се изписа „Дневникът е подправен“

Тринадесет машини за гласоподаване ще бъдат превозени в понеделник до Централната изборна комисия (ЦИК) , в това число трите, на които в изборния ден се появи надпис " Дневникът е фалшифициран ", за да бъдат изследвани и да се откри казусът. Това стана известно по време на днешното съвещание на ЦИК.

Председателят на Комисията Камелия Нейкова изясни, че в тези секции, в които са били трите дефектирали машини , е имало по две машини за гласоподаване, по тази причина изискват и втората, макар че за нея не е имало информация за зародил проблем.

Останалите машини се изискват, тъй като те са били разменени, били са планувани за една изборна секция, а с тях е гласувано в друга, сподели тя. Затова машините са 13, а не са три, посочи Нейкова.

От ЦИК изискват от " Сиела Норма " отчетите от инсталирането на машините, както и данни за техниците и времето на апаратура. 

Предвижда се превозът на машините да бъде обезпечен от Народното събрание и по пътя от склада към ЦИК да бъдат охранявани от Главна дирекция " Жандармерия ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР