Тримата мъже, обвинени за побой и грабеж над 59-годишен самотник

...
Тримата мъже, обвинени за побой и грабеж над 59-годишен самотник
Коментари Харесай

Арест за трима, ограбили и мушкали с ножица самотник в Септемврийци

Тримата мъже, упрекнати за побой и обир над 59-годишен отшелник от село Септемврийци, остават в ареста.

По искане на районната прокуратура в Монтана районният съд в Лом е издал непрекъсната мярка за задържане на тримата, оповестява Българска телеграфна агенция.

Нападението против Светослав С. (59 г.) е станало в нощта на 14 декември. Тримата нападатели – Л. С. (45г.), Н. Н. (27г.) и Я. В. (31г.) са нахлули в дома му към 0:30 часа и до 2:00 часа са го били и измъчвали да каже къде държи парите си.

С ножица са му нанесени порезни рани по ръцете и пръстите, получил е и голям брой удари по главата. Нападателите са си тръгнали с 650 лв., които стопанинът имал.

В момента той е настанен в болница, няма заплаха за живота му, заяви районният прокурор на Монтана Емил Овчаров. Той посочи, че за това действие обвинените могат да получат до 10 години затвор и съобщи, че прокуратурата ще работи остро, защото сходни грабежи са нетърпими за обществото и не трябва да остават безнаказани.

Прокурор Овчаров разгласи, че полицията е намерила част от парите у тримата арестувани, има и материални доказателства за виновността им. Те са създали признания.

От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана оповестиха, че грабежът е четвърти в района за тази година, като всичките  са разкрити. През предходната година е имало 10 грабежа, от тях са разкрити шест.

Грабежите, кражбите и множеството от другите закононарушения в Монтанско понижават поради дейната превантивна работа на полицията и извършените голям брой профилирани полицейски интервенции за противопоставяне на битовата престъпност, трафика на хора, транспортните закононарушения, обявиха от полицейската дирекция в Монтана.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР