Тримата български биатлонисти, които взеха участие в индивидуалната надпревара на

...
Тримата български биатлонисти, които взеха участие в индивидуалната надпревара на
Коментари Харесай

И биатлонистите ни се провалиха

Тримата български биатлонисти, които взеха присъединяване в самостоятелната конкуренция на 20 км на Олимпиадата в Пекин, се провалиха. Нито един не съумя да влезе в топ 40. Най-добре от нашите бе Димитър Герджиков, който с 2 неточности в стрелбата приключи 41-ви и на 5,06 мин. от първенеца Кентен Фийон-Майе (Фр) с време 48:47,4 мин., също с 2 пропуща на рубежа.

Водещият ни играч Владимир Илиев остана 61-ви, откакто не смъкна 5 от 20 цели и приключи на 6,50 мин. от спечелилия. Според регламента към всеки пропуск на рубежа се прибавя по 1 мин. към времето. Третият ни представител Антон Синапов приключи 85-и след 6 неточности, на 10,00 мин. от първия, като изпревари единствено седмина.

Фийон-Майе взе сладостен реванш, откакто изпусна купата в смесената щафета, изпреварен единствено с 0,9 сек. от Йоханес Тингес Бьо (Нор). Големият любимец се задоволи с бронз, откакто приключи на 31,1 сек. и също с 2 неточности. Той пропусна последния изстрел, който му лиши златото.

Изненадващо сребърен медалист стана Антон Смолски на 14,8 сек. Беларусинът бе един от двамата биатлонисти, улучили и 20-те цели.

" Явно вятърът доста внезапно се мени и не съумях да се оправя. Повече ме безпокои функционалната ми форма, толкоз едва в никакъв случай не съм бягал. Имахме опасения за височината, може би бях от тези, на които това им въздейства. Трябва да проучваме, само че това не е опрощение ", разгласи Илиев.

" Отразява ми се надморската височина. Сложно е, изключително в последните две обиколки, поради студеното време. Условията са сложни за тичане, отрази ми се и в стрелбата. Трябва да си извадя заключения за стрелбата и да поправям грешките си. През целия сезон демонстрирам неустановеност от позиция лежащ, макар че през годините това беше моят коз, това не е моята пукотевица в този момент ", сподели Синапов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР