Трима шефове на частни болници са готови да приемат дарението

...
Трима шефове на частни болници са готови да приемат дарението
Коментари Харесай

Ивайло Пенчев: Три болници са готови да приемат машините за изкуствено дишане

„ Трима шефове на частни лечебни заведения са подготвени да одобряват дарението на машини за изкуствено дишане “. Това разгласи в „ Лице в лице “ по Би Ти Ви предприемачът Ивайло Пенчев, като отхвърли да назове лечебните заведения с оглед да ги защищити от отрицателни мнения. Преди дни той разгласи, че ще подари профилираната техника в размер на 220 000 лв. на Александровска болница, само че при изискване, че чиновниците на компанията му ще бъдат с преимущество при положение, че им се наложи сходна грижа в изискванията на разрастващата се коронавирусна зараза.
„ Ако и други работодатели се включат в закупуването на машини за изкуствено дишане, в последна сметка няма да се стигне до обстановка, в която лекарят да взема решение дали да помогне на пациент от дадена компания, или на различен, който не работи в нея. Нека се включат и други, да купим общо 200 – 300 машини и действително до подобен избор няма да се стига “, добави той.
По думите му в началото във компанията са възнамерявали да купят няколко апарата, да ги държат на склад и да ги дават на лечебни заведения при потребност техен чиновник да се лекува от затруднения от ковид. След това обаче пристигнала концепцията апаратите да са непосредствено в лечебни заведения и от Александровска болница се съгласили, като е имало и подписан контракт.
„ Първо бихте се погрижили за вашето семейство и след това за всички останали. Опитвам се да се погрижа за най-близките си хора, тези които ме атакуват, не са купили една машина и не са дали един лев. Аз ще върша каквото смятам, че е вярно “, зави Ивайло Пенчев като посочи, че е намерил апаратите евтино и те са едни от най-хубавите.
„ В момента не съм го измислим, давам си сметка, че това е доста бездънен честен проблем. Вместо 10 машини да купим 300 и тогава този проблем няма да го има “, безапелационен бе Пенчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР