Трима са задържани в полицейския арест след мащабна акция на

...
Трима са задържани в полицейския арест след мащабна акция на
Коментари Харесай

Полицията във Видин проведе мащабна спецакция, 3-ма са задържани /снимка/

Трима са арестувани в полицейския арест след огромна акция на полицията във Видин, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи в града. По време на интервенцията са формирани едно досъдебно произвеждане и пет предварителни инспекции
В акцията са взели участие чиновници от районното ръководство във Видин, секторите „ Противодействие на престъпната престъпност “, „ Противодействие на икономическата престъпност “ и „ Пътна полиция “, както и 6 екипа на жандармерията. 
В дома на 23-годишен гражданин на Новоселци криминалистите са открили движимости – обект на обири. Мъжът е арестуван за период до 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане за вещно укривателство - закононарушение по чл.215 от Наказателния кодекс.
У 45-годишен гражданин на същото село служителите на реда са разкрили и иззели стъклено шише с съдържимост 100 мл, съдържащо метадон - без нужните документи. Мъжът е арестуван, а по случая е формирана предварителна инспекция  по чл.354а от Наказателния кодекс.
В хода на полицейските дейности за владеене на опиати е арестуван и малолетен видинчанин. От него криминалистите са иззели към 10 грама зелена суха листна маса, реагираща на канабис при полевия наркотест. По случая е формирана предварителна инспекция по  чл.354а от Наказателния кодекс.
На ул. „ Димчо Дебелянов “ в кв. “Нов път “ екипите са засекли две конски каруци, пренасящи дърва без контролна горска марка. Немаркирана дървесина е открита и на частен адрес в Новоселци. Горските чиновници са съставили актове по Закона за горите, по случаите са формирани три предварителни инспекции по чл.235 от Наказателния кодекс.
На 5 контролно-пропускателни пункта униформените са ревизирали 103 моторни транспортни средства и 115 лица (петима от престъпния контингент). За установените нарушавания са  формирани 21 акта и 8 фиша по Закона за придвижването по пътищата и Закона за българските персонални документи. Контролни инспекции чиновниците на реда са направили в 7 заложни къщи и 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, като нарушавания не са установени.
Акцията е имала за цел и дейна предварителна защита по отношение на лица, склонни да правят закононарушения и нарушавания. В хода ѝ полицейските чиновници са съставили 16  предупредителни протокола по чл.65 от ЗМВР.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР