Трима приключенци ще разкажат на децата колко силно може да

...
Трима приключенци ще разкажат на децата колко силно може да
Коментари Харесай

„Роден под щастлива звезда” ще се играе в Зона Б-5, през лятото отново е на турне

Трима приключенци ще опишат на децата какъв брой мощно може да бъде другарството и какъв брой значимо е да следваш самоуверено порива на своето сърце в куклено-музикалния театър „ Роден под щастлива звезда ” тази неделя (27 март) .

Авторската драматизация и постановка са на актрисата Маргарита Петрова по текстове на финландската писателка Туве Янсон.

Героите и техният магически свят са основани от сценографа Здравка Кантарева. Песните и музиката са дело на Милена Великова и Сиана Атанасова.

Въпреки пандемията, миналата година е била много наситена с креативна интензивност, описаха пред Радио София Маргарита Петрова и Милена Великова .

Мобилността на спектакъла е разрешила да се осъществят над 50 срещи с детската аудитория в най-различни селища в цяла България .

„ Искахме да проверим до каква степен ще ни стигнат силите, а в действителност се заредихме. Тази година планираме ново турне “, означи Милена Великова.

„ Роден под щастлива звезда ” е първата част от трилогията „ Приключения с транспортен съд ”. Вече са подготвени куклите и декорът за втората част, която носи заглавието „ Островът на изненадите “ , добави Маргарита Петрова. Премиерата ще може да се види през май т.г. по време на „ Джобен фестивал ”.

Чуйте диалога на Гергана Пейкова,

а „ Роден под щастлива звезда ” може да гледате с децата си в неделя в „ Art & Tart “ (ЗонаБ-5, бл.9, вх. А) от 11 часа. След спектакъла децата ще създадат своя 3D картичка с претекст от представлението в креативната работилница на Здравка Кантарева.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР