Трима потенциални инвеститори са заинтересовани да развиват летището край Стара

...
Трима потенциални инвеститори са заинтересовани да развиват летището край Стара
Коментари Харесай

Трима стратегически инвеститори обмислят да развиват летище Стара Загора

Трима евентуални вложители са заинтригувани да развиват летището край Стара Загора откакто държавното управление го популяризира за създаване на интернационален каргоцентър сред Европа, Азия и Африка. Това заяви по време на парламентарния надзор министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Приоритет ни е логистичен хъб за артикули сред Европа, Азия и Африка, акцентира той.

По думите на министъра вложителят би трябвало да е стратегически, тъй като местоположението е хубава. Не е проблем да се направи летище - монумент, само че е хубаво да намерим оператор - вложител, добави той.

Летището няма лиценз, само че има развита инфраструктура, ток, канал, вода, газ, обширни площи, предоставени в това число от Министерството на защитата. Затова то има капацитет за развиване и като огромна индустриална зона, каквито проекти също е имало в годините, въпреки и неосъществени.

Локацията има преимущества и има заинтригувани евентуални вложители и се надявам в скоро време да се осъществя план, сподели Караниколов.

Той акцентира, че преди страната да вземе решение, то ще бъде съветвано с обществеността в града.

В предходното държавно управление на ГЕРБ тогавашният министър на стопанската система Божидар Лукарски опита несполучливо да възобнови работата на летището. Тогава той назначи петима души да ръководят тричленния състав на сдружението с концепцията мениджърите да развият плана, само че безрезултатно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР