Трима от младите ни борци запазват шансове да продължат в

...
Трима от младите ни борци запазват шансове да продължат в
Коментари Харесай

Трима българи на репешажите на Световното по борба за кадети в София

Трима от младите ни борци резервират шансове да продължат в репешажите на международното за кадети в " Арена Армеец ".

В категория до 110 кг на свободния жанр Георги Иванов започва с победа над китаеца Зихао Хуанг с 15:6. В четвъртфиналите европейският вицешампион обаче бе спрян от руснака Арсамаг Засеев с 0:10. При триумф на представителя на сборная в полуфиналите по-късно, нашият национал ще продължи в репешажите.

Двубоите стартират от 18 часа, преди този момент от 17,30 часа е формалното разкриване на шампионата в София. Гост в " Арена Армеец " е президентът на Международната федерация по битка (UWW) Ненад Лалович, който по-рано през днешния ден се срещна с премиера Бойко Борисов.

Още двама от младите ни гении чакат противниците им да ги изтеглят в репешажите. При 55-килограмовите Рухан Расимов също започва с триумф - 10:0 против Гиги Субтирица (Румъния), само че на четвърфиналите претърпя проваляне от американеца Роберт Ховарт с 5:15.

Божидар Динев (65) пък загуби на старта от руснака Батирбек Тсковребов с 3:14. Но съперникът му стигна полуфиналите.

Двама от националите ни в днешния, първи ден на шампионата, завършиха присъединяване си. При 48-килограмовите Виктор Нейчев загуби от арменеца Харутун Хованисян с 2:4. А Адил Мехмедали падна от Иван Матушевич (Беларус) с 1:5. Съперниците и на двамата изгубиха в идващия кръг и по този начин българското присъединяване приключи.

В София заседава техническата комисия към Международната федерация по битка (UWW), отпред с нейния ръководител Михаил Мамиашвили (Русия), която разиска промените в разпоредбите. Промените ще влязат в действие след олимпиадата Токио 2020 и засягат на първо място класическия жанр. На международното през септември в Казахстан ще бъдат прицезирани шампионатите, на които ще бъдат експериментирани и новите правила. Едно от предложенията е точки да се начисляват единствено за механически осъществявания, а не за бездейност.

Резултатите от шампионата в София може да следите ТУК
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР