Трима наркомани издъхнаха само за един месец във Варна, съобщи

...
Трима наркомани издъхнаха само за един месец във Варна, съобщи
Коментари Харесай

Трима наркомани издъхнаха за месец във Варна

Трима наркомани издъхнаха единствено за един месец във Варна, заяви за “Труд ” шефът на Центъра за незабавна здравна помощ доктор Мая Рашева. Мъжете са умряли през октомври и са били пристрастени към хероина. Двама от тях са били постоянни пациенти на Бърза помощ.

“Харчим голям запас, с цел да им оказваме помощ, само че за жалост без позитивен резултат ”, разяснява доктор Рашева. Тя даде за образец 32-годишен подвластен от дрогата варненец, който сложил черен връх – за последните 8 година викал над 100 пъти кола за спешна помощ. Обикновено лъжел, че е астматик и има рецесия, с цел да му бият ефедрин. “Имаме и други пациенти наркомани, на които хронично се постанова да бъде оказвана незабавна помощ освен по домовете им и по улиците, само че и в ареста, даже в пандиза, където попадат поради обири ”, посочи доктор Рашева. Според нея след затварянето на изтрезвителя преди 3 години екипите на Спешна помощ са се трансформирали и в таксита за пияници. От юни до края на септември коли за спешна помощ са обслужили 150 препили пациенти, които не са имали потребност от болнично лекуване. За същия интервал незабавни медици са свестявали и 21 наркомани, изпаднали в абстиненция.

Солидни разноски от подвластните от двата рискови порока натрупа и клиниката по токсикология във Военноморска болница. От май до октомври там са лекувани 306 души над 18 година, отровени с алкохол и 194 – с дрога. Най-възрастната пациентка е била 65-годишна пенсионерка, прекалила с марихуана. Това приказва за надълбоко навлизане на използването на опиати в обществото, каквото не е следено до момента, сигнализират медиците от клиниката и от Спешна помощ. И за следващ път упорстват тематиката за вредите от дрогата и алкохола да влезе в образователното наличие на децата от началния курс, както това става с разясняването на разпоредбите за придвижване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР